FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Mihalovics Péter: Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Mihalovics Péter szerint Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza.

A miniszteri biztos a programot bemutató országos körút kaposvári állomásán tartott szerdai sajtótájékoztatón példaként a Kaposvári Fiatalok a Városért Egyesület tevékenységét, a fiatalok fogyasztóvédelmi tájékoztatását, ezzel tudatos vásárlóvá való nevelését, valamint a diákpolgármester-választást hozta fel, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az Új Nemzedék Jövőért Program "egyik fellegvára lesz Kaposvár, és egyik legnagyobb haszonélvezői lehetnek a kaposvári és somogyi fiatalok".

Mihalovics Péter két napot töltött Kaposváron. Kedden előadást tartott a Kaposvári Egyetemen a kormány ifjúságpolitikai keretprogramjáról, szerda délelőtt pedig részt vett a kaposvári ifjúsági kerekasztal ülésén.

Az Új nemzedék jövőjéért programról szólva a sajtótájékoztatón kifejtette: "úgy fogalmaztuk meg a program filozófiájaként, hogy egy olyan Magyarországot kívánunk építeni, ahol a fiatalok azt gondolják, hogy törődöm a hazámmal, mert a hazám is törődik velem". Ahhoz, hogy a fiatalok haszonélvezői legyenek azoknak a folyamatoknak, amelyeket a kormány két éve elindított, fel kell tudniuk ismerni a felelősségüket, és azt is, hogy a döntéseik kihatással vannak a közösségre is - hangsúlyozta Mihalovics Péter.

Közölte: ennek szellemében, széles körű egyeztetés után állították össze a múlt év nyarán bemutatott programot, amely a többi között foglalkozik a fiatal nők, a vidéki fiatalok, a családalapítás, a karrier, a kultúra és a sport helyzetével.

A miniszteri biztos szerint a programot három fő ismérv jellemzi, éspedig az, hogy alulról építkezik, tükrözi a 14-35 éves korosztály véleményét, a megvalósítását pedig nem a központi költségvetésből, hanem uniós forrásokból kívánják biztosítani.

Mihalovics Péter úgy vélekedett: a programban megfogalmazott célkitűzéseknek akkor tudnak eleget tenni, ha szövetségeseket tudnak maguk mellé állítani a végrehajtásához. Ennek érdekében felvette a kapcsolatot a somogyi kormányhivatal vezetőjével, a megyei közgyűlés elnökével és a város polgármesterével is, azt kérve, vessék latba befolyásukat a program sikere érdekében.

Forrás: MTI
Módosítás dátuma: 2012. március 29. csütörtök, 09:24  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés