FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése

NIT előkészítő "Hálózatépítő Napok" az Európai Ifjúsági Fórum szervezésében

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Az alábbiakban az október 11-14. között megrendezésre kerülő Hálózatépítő Napokra (Networking Days) szóló felhívást olvashatjátok. Az eseményt az Európai Ifjúsági Fórum (European Youth Forum) támogatásával valósítjuk meg. A képzés nagy része angol nyelven folyik majd, így kérünk benneteket, hogy angolul folyékonyan beszélő képviselőt küldjetek. A jelentkezési határidő nagyon közel van, erre kérjük figyeljetek oda. Köszönjük!
Célok, várható eredmények

A  magyar ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatépítés támogatása, azok nemzeti szintű együttműködésének erősítése érdekében. A rendezvény elősegíti az ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatépítést, valamint bátorítja azokat magyar nemzeti ifjúsági tanács megalapítására. Az esemény céljai közé tartoznak továbbá:

 • Közös célok megalkotása által a magyar nemzeti ifjúsági tanács megalapításának elősegítése
 • A résztvevő szervezetek közös víziójának világos megfogalmazása
 • Cselekvési terv létrehozása a nemzeti ifjúsági tanács megalapításához

A Hálózatépítő Napok várható eredményei:

 • A magyarországi ifjúsági szervezetek közötti szorosabb kapcsolat, valamint konkrét tervek ezen szervezetek nemzeti szintű közös fórumának megerősítéséhez
 • Ajánlások megfogalmazása az ifjúsági szervezetek nemzeti szintű kooperációjának és a hazai ifjúságpolitikának fejlődéséhez
A hétvége során 3 európai ország nemzeti ifjúsági tanácsainak képviselői segítik majd a résztvevő szervezetek munkáját, támogatják az előkészítő folyamatokat, tapasztalatukkal és jól bevált gyakorlatokkal látják el a jelenlevő ifjúsági vezetőket. A tudásátadás és a közös nevezőre kerülés megkönnyítését az Európai Ifjúsági Fórum képzői segítik elő. 

Jelentkezés

A rendezvényre a magyar ifjúsági szervezetek vagy az Európai Ifjúsági Fórum tagszervezeteinek delegáltjai jelentkezhetnek. A rendezvényen továbbá részt vesznek Magyarország releváns állami intézményeinek, valamint európai nemzeti ifjúsági tanácsok képviselői.

Minden jelentkezőnek meg kell felelnie az alábbi követelményeknek:

 • 18 és 35 év közötti fiatal
 • Magyarországon él
 • Rendelkezik tapasztalattal magyarországi ifjúsági munka terén
 • Folyékonyan beszél angolul
 • Elkötelezett, hogy aktívan részt vegyen a rendezvény teljes ideje alatt
Amennyiben szervezeted egy olyan nemzetközi ifjúsági szervezetnek tagja, amely az Európai Ifjúsági Fórum tagszervezete, a nemzetközi szervezetnek (azaz nem a magyar szervezetnek) kell téged jelölnie. Amennyiben szervezeted nem tagja olyan nemzetközi ifjúsági szervezetnek, amely az Európai Ifjúsági Fórum tagja, jelölésed a szervezeted küldheti. (A tagszervezetek listája: http://www.youthforum.org/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=58&Ite
mid=58&lang=en) 
Minden jelentkezőnek az alábbi linken kell jelentkeznie: http://database.youthforum.org/public/event-details/event/323

A jelentkezés határideje 2012. szeptember 11. 24:00 CET. Kérjük a küldő szervezetek ajánlásait is csatolni a jelentkezési határidőig.

A résztvevők kiválasztása a nemek és a képviselt szervezetek közötti egyensúly, valamint a releváns tapasztalat és motiváció figyelembevételével történik.

További információk

Helyszín: TBD (A pontos helyszínről később küldünk értesítést.)

Időpont: 2012. október 11. (csütörtök) 19:00 – 2012. október 14. (vasárnap) 14:00

Szállás: A szállás 3 éjszakára biztosított.

Étkezés: Az Európai Ifjúsági Fórumnapi háromszori étkezést biztosít a rendezvény időtartalma alatt

Program: A pontos programról a résztvevők később kapnak tájékoztatást.

Nyelv: Angol és magyar

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 04. kedd, 20:55  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A jó ifjúságpolitika alapja, hogy hallgassuk és halljuk meg a fiatalokat
A Kormány számít a fiatalságra és Magyarország jövőjét a fiatalokban látja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Nemzetstratégiai Kutatóintézet mai napon megrendezett Külhoni Magyar Ifjúságkutatás - 2014 záró konferenciáján.

Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár az Alaptörvényt idézve elmondta: „Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy a gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot”.

Bővebben...