FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megnyitotta kapuit az Új Nemzedék Ház Budapesten

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Új Nemzedék Ház elnevezéssel ifjúsági központot nyitott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szombaton Budapesten a nemzetközi ifjúsági világnap alkalmából. Navracsics Tibor, a tárca vezetője az átadáson arról beszélt, hogy az államreformhoz kötődően szeretnének egy intézményi kultúraváltást is megalapozni, a jövő Magyarországát kinyitni és barátságosabbá tenni.

Navracsics Tibor (fotó: Burger Zsolt)

Navracsics Tibor rámutatott: az, hogy ma a fiatalok mikor, hogyan és milyen körülmények között találkoznak politikával, közélettel, "saját lehetőségeik megnyitásával", nagyban befolyásolja, milyen lesz 20 év múlva Magyarország.

Azt mondta, szeretné, ha minél üresebb lenne az irodáknak helyet adó ház, és az ott dolgozók a szükséges ügyintézésen túl minél több időt töltenének a fiatalok között. "Ne a fiatalokról, hanem a fiataloknak legyen programja", amit a sajátjukénak vallhatnak és érezhetnek - hangoztatta.

Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős kormánybiztos a házat a nemzedéki partnerség szimbólumának nevezte. Arról beszélt, bíznak abban, hogy az új intézményben valamennyi alulról építkező kezdeményezés megtalálja majd a helyét, a fiatalokban szunnyadó energiák és erőforrások pedig a felszínre törhetnek, és nem csak összeadódhatnak, de hatványozódhatnak is.

A VI. kerületi Bajza utcai többszintes épület ad otthont az ifjúságpolitikai célok koordinálásában szerephez jutó szervezeteknek, partnerszervezeteknek és háttérintézmények, köztük a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat, a Doktoranduszok Országos Szövetsége, a Magyar Cserkészszövetség, a Zánka - Új Nemzedék Központ, valamint az ifjúsági ernyőszervezet, a várhatóan december 1-jén megalakuló Nemzeti Ifjúsági Tanács irodáinak.

(MTI)

Módosítás dátuma: 2012. november 12. hétfő, 16:57  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés