FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ötpárti ifjúsági agrárkerekasztal egyeztetés indult

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Fidelitas kezdeményezésre a parlamenti pártok ifjúsági társszervezeteinek szakmapolitikai delegáltjainak részvételével ifjúsági agrárkerekasztal megbeszélésre került sor 2012. november 6-án, Budapesten. A kerekasztal célja, hogy a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés területén felmerülő aktuális kérdésekről az új nemzedék képviselői rendszeres szakpolitikai diskurzust tudjanak folytatni.

Az első alkalmon, melyre a Képviselői Irodaházban került sor, a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinetét a kerekasztal kezdeményezője: Chladek Tibor kabinetvezető, és Havasi Zoltán helyettes-kabinetvezető, az IKSZ Vidékért Munkacsoportot Harangi Fülöp munkacsoport-vezető és Lukácsi Katalin szakértő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatát Magyar Zoltán országgyűlési képviselő és Szabó Péter, a Jobbik Ifjúságpolitikai Kabinetének tagja, a Societast pedig Aranyos Gábor elnökségi tag és Beke Károly, az MSZP Ifjúsági tagozatának  agrármunkacsoport vezetője képviselte. Az LMP részéről Szabó Rebeka országgyűlési képviselő, bár köszönettel fogadta a meghívást, halaszthatatlan közfeladatai miatt az első alkalmon sajnálatára nem tudott megjelenni, ugyanakkor abbéli reményét fejezte ki, hogy a jövőben ő is részt tud venni a kerekasztal munkájában.Az első alkalmon a résztvevők meghatározták a jövőbeni kerekasztal-ülések témáit, illetve azok megvitatásának sorrendjét és módját. Döntés született arról, hogy a megvitatásra kerülő témákban a kerekasztal résztvevői tartalmas szakmai vitára és lehetőség szerint közös szakmai irányelvek kidolgozására törekednek. A delegáltak az ifjúsági agrárkerekasztal soron következő ülésének témájául az új magyarországi földtörvényt, azt követően pedig a magyarországi szövetkezetek helyzetének megvitatását határozták meg. 
Forrás: http://iksz.net/index.php?col=8&id=2301
Módosítás dátuma: 2012. november 18. vasárnap, 09:09  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

300 diákkal telt meg az Országház

Negyedszer hívott meg gyerekeket az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Gyermekek Világnapja alkalmából az Országház Felsőházi termébe. A gyerekeket a rendezvény házigazdája, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Edvi Péter, az NGYSZ elnöke fogadta október 14-én. A rendezvénnyel a szervezők szeretnék felhívni a gyermekek figyelmét arra, hogy a jövőben ők is beleszólhatnak az országot foglalkoztató fontos kérdésekbe, és akár változtathatnak is rajtuk.

Bővebben...