FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Emmi: a kormány kiemelten kezeli a fiatalok ügyét

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

(MTI) - A kormányzat az oktatás és a sport területén is kiemelten kezeli a fiatalok ügyét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Nyíregyházán.

    Kiss Norbert a Civil Információs Centrum által szervezett Ifjúságpolitika a végeken - Fiatalok megmaradása a határ mentén című konferenciát megelőző sajtótájékoztatón leszögezte: ahhoz, hogy Magyarországon a fiataloknak megfelelő perspektíváik legyenek, a kormányzat segítségére is szükség van.
    Olyan megoldások kellenek, amelyek "nem terhelik agyon" a fiatalokat - hangsúlyozta Kiss Norbert. A fiatalok szerepe a közéletben egyre dominánsabb, ezt bizonyítja az Emmi által - más minisztériumok közreműködésével - a közelmúltban létrehozott ifjúsági kerekasztal is - mondta.
    Fontosnak nevezte a fiatalok külföldi tapasztalatszerzését, de mint mondta, Magyarország ezután "visszavárja" őket, hogy a megszerzett tudást és szellemi többletet itthon kamatoztassák.
    A közeljövőben sportirodát hoznak létre Nyíregyházán, ahol bárki segítséget kaphat például a területtel kapcsolatos pályázatokról vagy tájékozódni szeretne az őt érdeklő ügyekben - jelezte.
    A kábítószer-fogyasztást gyötrő problémának nevezte a szakpolitikus, aki szerint a prevenciós munkában viszont nagy előrelépést jelenthet az elfogadás előtt lévő új kábítószer-kezelési stratégia. Az eddigi prevenciós munka sikeres, de ez nemcsak a kormányzat, hanem a civil szféra eredménye is - tette hozzá Kiss Norbert.
    A tájékoztatón Vinnai Győző megyei kormánymegbízott a tudást, a teljesítményt és a szülőföldön maradás fogalmát ajánlotta a fiataloknak. Azt akarjuk, hogy a fiatalok képzettek legyenek, a megszerzett tudásukat pedig maguk és a magyar nemzeti közösség javára használják - szögezte le a fideszes országgyűlési képviselő.

Módosítás dátuma: 2013. május 10. péntek, 21:06  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Mihalovics Péter: Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza

Az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Mihalovics Péter szerint Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza.

A miniszteri biztos a programot bemutató országos körút kaposvári állomásán tartott szerdai sajtótájékoztatón példaként a Kaposvári Fiatalok a Városért Egyesület tevékenységét, a fiatalok fogyasztóvédelmi tájékoztatását, ezzel tudatos vásárlóvá való nevelését, valamint a diákpolgármester-választást hozta fel, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az Új Nemzedék Jövőért Program "egyik fellegvára lesz Kaposvár, és egyik legnagyobb haszonélvezői lehetnek a kaposvári és somogyi fiatalok".

Bővebben...