FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az EFOTT-on mutatkozik be a kormány fiatalokat segítő új programja

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az EFOTT nulladik napján mutatja be az Új Nemzedék Plusz elnevezésű, kétéves ifjúságpolitikai projektet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A program elsődleges célkitűzése, hogy segítse a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában, felkészítse őket a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésre - fejtette ki Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

Az Új Nemzedék Plusz kiemelt projekt elsősorban a 12-20 év közötti, közoktatásban tanuló fiatalokat szólítja meg, akik a felnőtté válás küszöbén állnak. A minisztérium szerint ennek a korosztálynak egyre több feladatot kell önállóan megoldania, ám a jövőkép megfogalmazásához nincs elegendő kapaszkodójuk.
A projekt részleteit a fesztiválon mutatják majd be a közönségnek, azonban a miniszteri biztos annyit elárult, hogy a 3 milliárd forintból megvalósuló kiemelt program célkitűzéseit az ifjúsági intézményrendszer és a korosztályi nemzedéki kommunikáció erősítésével, valamint a fiatal generáció rendelkezésre álló szolgáltatások bővítésével kívánják elérni.
"Olyan komplex támogatói programot dolgoztunk ki a közoktatásban tanuló diákok számára, amely kellő információt, reális életviteli opciókat, orientációt nyújt pályadöntéseik meghozatalához, illetve felkészíti őket a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésre" - fejtette Mihalovics Péter.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egy évvel ezelőtt vette át a zánkai Új Nemzedék Központ gondozását. Akkor egyik fő célja az volt, hogy Zánkán egy új, korszerű és európai szinten is "látható" ifjúsági központot alakítsanak ki - emlékeztetett a miniszteri biztos.
"Az EFOTT tökéletes alkalmat kínál a széles közönség felé történő bemutatkozásra, hiszen a fesztivált elsősorban a program célközönsége, a 12-20 év közötti korosztály látogatja". A miniszteri biztos hozzátette: annak érdekében, hogy a program valóban könnyen hozzáférhető legyen, a fesztivál nulladik napja a célközönség számára ingyenesen lesz.
Nemcsak az EFOTT-on, de a legnagyobb magyarországi fesztiválokon és kiemelt rendezvényeken is bemutatkozik az új program, így civil sátraikkal az érdeklődők a Szigeten, a VOLT fesztiválon és a Nagyon Balaton rendezvényen is találkozhatnak.
A nyári szezonon túl egész évben változatos szolgáltatásokkal és programokkal várják majd a fiatalokat a zánkai központban és Budapesten a Bajza utcai Új Nemzedék Házban egyaránt, valamint szeptembertől az ország minden megyéjében tervezik irodák létrehozását, hogy helyben tudjanak megoldást kínálni a vidéki fiatalok problémáira is.
(Forrás: Edupress, MTI)

Melyik Fesztivál a legjobb?

Módosítás dátuma: 2013. június 06. csütörtök, 21:58  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés