FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kerékgyártó Gábort erősítette meg elnöki tisztségében a Budapesti Fidelitas Választmány

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2013. október 2-án tartotta Választmányának alakuló, egyben tisztújító küldöttgyűlését a Budapesti Fidelitas. A tisztújítás eredményképp Kerékgyártó Gábor vezeti tovább a Budapesti Fidelitast. Az eseményen részt vett Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, és Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke.


Majdnem száz fős tömeg gyűlt össze az Aulich Ifjúsági Klubban szerda este a Fidelitas Budapesti Választmányának alakuló küldöttgyűlésén. Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke nyitotta meg az ülést és köszöntötte Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, aki elfogadta meghívásunkat. A Budapesti Fidelitas egykori elnöke a közelgő választások fontosságáról és a Fidelitasnak a kampányban történő hatékony részvételének szükségességéről beszélt.

A tisztújítás során két jelölés érkezett az elnöki pozícióra, Kerékgyártó Gábor és Borbély Ádám személyében.


Kerékgyártó Gábor, leköszönő és egyben frissen jelölt elnökként, beszédét a helyben kiosztott programfüzetben leírtak - mely tartalmazta az elmúlt két év eseményeit és a jövőre vonatkozó terveket - összefoglalásával kezdte. Elnöksége kezdetén Gábor, egy aktív, összetartó közösség létrehozását tűzte ki céljául, melyet az irányítása alatt rendezett és támogatott különféle színes programok által meg is valósított. Közbenjárt például a Nemzetpolitikai Munkacsoport megalakulásában, valamint az ötletére lépett életbe a Közép-Magyarországi Akció csapat, amely a csoportelnökök együttműködésének hála számos rendezvény megszervezését tudhatja magáénak és tanúbizonyságot tett a szervezet mobilizálhatóságáról. Gábor említést tett még néhány könnyedebb hangulatú, inkább csapatépítő jellegű rendezvényről, mint például az évente megrendezett wellness disznóvágásról, közéleti estekről, balatonfenyvesi csapatépítő hétvégékről, és az elnöksége alatt elsőként megrendezett retorikai tréningről. Részletekbe nem bonyolódott, miután bővebben a kiküldött beszámolóban már olvashattak róla a küldöttek.
 

 
 
A szavazást megelőzően Borbély Ádám országos alelnök és egyben a Zuglói Fidelitas elnöke, jelölése kapcsán kapott szót. Beszédében főként az elmúlt években általa szervezett programokat mutatta be röviden, ekképpen mesélt a sokak által látogatott Városligeti Piknikről, a zuglói konferenciákról és a nagy sikerrel záródó önkormányzati tehetségkutatóról, melyet a Zuglói Ifjúsági Centrummal közösen rendeztek meg. Továbbá kiemelte, hogy elnökké választását követően, amint Zuglóban is, továbbra is legfőbb szempontként a közösség építésén dolgozna, minél több aktív tag bevonásával, a szervezet által megfogalmazott értékrend jegyében.  

A két elnökjelölt bemutatkozó beszédét követően a küldöttek szavaztak a szavazás menetéről és megszavazták a helyben felállított szavazatszámláló bizottságot is. Közel fél órán belül megszületett az eredmény – 2013. október 2-án Kerékgyártó Gábort választották ismét budapesti elnöknek. Gábor megköszönte a küldöttek bizalmát, majd elnöki beszédében a budapesti egység fenntartását hangsúlyozta. 

Ezt követően az újraválasztott budapesti elnök, Böröcz László ülést levezető elnök kérésére ismertette alelnökjelöltjeinek névsorát. Kerékgyártó Gábor elsőként Szepesfalvy Annát javasolta, aki az országos választmány alelnökeként az elmúlt években nagyon hasznos tagja volt a szervezetnek. Kurucz Dánielt, az ifjú erő képviselőjeként említette Gábor, aki a posztra való alkalmasságát, a Nemzetpolitikai Munkacsoport vezetőjeként is bizonyította. Havasi Zoltánt és Lőrincz Gergőt a kampányban tanúbizonyságot tett teljesítményeik alapján és tapasztalataik révén jelölte Gábor, valamint Bozsoki Dánielre tett még javaslatot, aki már 16 éves kora óta tagja a szervezetnek és ez évben az országos tábor szervezőjeként bizonyított afelől, hogy képes reagálni a váratlan helyzetekre is. 


A küldöttgyűlés alelnöknek javasolta még Varró Zsoltot. A szavazás során a választmány tagjai végül Szepesfalvy Annát, Kurucz Dánielt, Havasi Zoltánt, Lőrincz Gergőt és Bozsoki Dánielt választották meg a Budapesti Fidelitas alelnökeinek.


Következő napirendi pontnak megfelelően a Fidesz Budapesti Választmányába delegálandó tagról is szavazott a küldöttség. A frissen megválasztott budapesti elnök jelöltnek az elmúlt években is bizalmat kapott Böröcz Lászlót javasolta, akit az egybegyűltek egyhangúlag ismét megszavaztak.
A tisztújítás zárásaként sor került a budapesti koordinátorok megválasztására. Kerékgyártó Gábor kulturális koordinátornak Barna Juditot, a Közép-Magyarországi Akciócsapat vezetőjének pedig Asztalos Dávidot jelölte, akiket a küldöttgyűlés megválasztott.

 Forrás: http://bp.fidelitas.hu/cikk/budapesti_valasztmany_tisztujito_ules_2013_10_02
Módosítás dátuma: 2013. október 22. kedd, 07:57  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés