FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Nyíregyházi irodával bővül a megyei ifjúságsegítő hálózat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként megnyílt az ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont hálózat irodája Nyíregyházán is. Az irodák a jövőben egységes hálózatként tanácsadással és információszolgáltatással nyújtanak segítséget a fiataloknak. A Korzó Bevásárlóközpontban található Kontaktpont irodát ünnepélyes keretek között Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos és Kovács Ferenc Nyíregyháza város polgármestere avatta fel.

A megyei szinten szerveződő, ifjúsági kezdeményezéseket összefogó Kontaktpont hálózat irodái az ősz folyamán folyamatosan nyílnak meg a megyeszékhelyeken. Ilyen megyei szintű ifjúságsegítő hálózat létrehozására eddig nem volt példa Magyarországon.

Az Új Nemzedék Plusz program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy hiteles információszolgáltatással, személyes, professzionális tanácsadással segítse a fiatalok továbbtanulását, pályaválasztását, karriertervezését, munkakeresést, valamint ösztönözze az ifjúsági közösségek létrejöttét. Ezt kiszolgálva az országosan felálló irodák felkereső munkájukra alapozva, az oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szoros együttműködésben és a helyi ifjúsági kezdeményezéseket összefogva sajátos összekötő ponttá, befogadó kreatív térré alakulnak a fiatalok hétköznapjaiban.

„A most megnyíló Kontaktpont irodahálózat segítségével egy hosszú távon is működőképes rendszer alakulhat ki, amely összehangolja az állami és a civil szektor szereplőinek munkáját az ifjúságot érintő közügyek mentén, hogy azok egymást erősítve tudják előmozdítani a fiatalok, az új nemzedék érdekét” – emelte ki Mihalovics Péter miniszteri biztos.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításához hárommilliárd forint Európai Uniós forrás áll rendelkezésre, a finanszírozási időszaka 2015. január 31-ig tart.
OrientPress Hírügynökség

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés