FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Nyíregyházi irodával bővül a megyei ifjúságsegítő hálózat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként megnyílt az ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont hálózat irodája Nyíregyházán is. Az irodák a jövőben egységes hálózatként tanácsadással és információszolgáltatással nyújtanak segítséget a fiataloknak. A Korzó Bevásárlóközpontban található Kontaktpont irodát ünnepélyes keretek között Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos és Kovács Ferenc Nyíregyháza város polgármestere avatta fel.

A megyei szinten szerveződő, ifjúsági kezdeményezéseket összefogó Kontaktpont hálózat irodái az ősz folyamán folyamatosan nyílnak meg a megyeszékhelyeken. Ilyen megyei szintű ifjúságsegítő hálózat létrehozására eddig nem volt példa Magyarországon.

Az Új Nemzedék Plusz program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy hiteles információszolgáltatással, személyes, professzionális tanácsadással segítse a fiatalok továbbtanulását, pályaválasztását, karriertervezését, munkakeresést, valamint ösztönözze az ifjúsági közösségek létrejöttét. Ezt kiszolgálva az országosan felálló irodák felkereső munkájukra alapozva, az oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szoros együttműködésben és a helyi ifjúsági kezdeményezéseket összefogva sajátos összekötő ponttá, befogadó kreatív térré alakulnak a fiatalok hétköznapjaiban.

„A most megnyíló Kontaktpont irodahálózat segítségével egy hosszú távon is működőképes rendszer alakulhat ki, amely összehangolja az állami és a civil szektor szereplőinek munkáját az ifjúságot érintő közügyek mentén, hogy azok egymást erősítve tudják előmozdítani a fiatalok, az új nemzedék érdekét” – emelte ki Mihalovics Péter miniszteri biztos.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításához hárommilliárd forint Európai Uniós forrás áll rendelkezésre, a finanszírozási időszaka 2015. január 31-ig tart.
OrientPress Hírügynökség

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ÚJ NEMZEDÉK KÖZÖSSÉGI TÉR ZALAEGERSZEGEN

Az Új Nemzedék a nemzeti ifjúságpolitika szakmai-szolgáltató háttérintézményeként működik. Tevékenységünket a fiatalok igényeihez igazított új, innovatív stílusban népszerűsítjük és tesszük elérhetővé. Az Közösségi Tér elsősorban fiataloknak ad ingyen teret ahhoz, hogy szabadidejüket töltsék itt, programokban vegyenek részt akár napi, heti vagy havi rendszerességgel.

Kapacitásunknak és lehetőségeinknek megfelelően a Közösségi Teret elérhetővé szeretnénk tenni civil szervezetek számára is. Civil közösségek előzetes egyeztetés alapján lehetőséget kaphatnak különböző szabadidős és művelődési tevékenységek gyakorlásáraz Új Nemzedék Közösségi Térben.

Bővebben...