FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Deutsch: Nem az országgal van baj, hanem a baloldallal

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Deutsch: Nem az országgal van baj, hanem a baloldallal

A Fidelitas országos választmánya szombaton újraválasztotta elnökének Mihalovics Péter fideszes országgyűlési képviselőt. Deutsch Tamás kormánypárti EP-képviselő a testület ülésén azt hangsúlyozta, hogy komolyan kell venni a fiatalságot.

A Fidelitas posztján megerősített vezetője a Fidesz legfelkészültebb stratégiai partnereként jellemezte a kormánypárt ifjúsági szervezetét. Hangsúlyozta, a Fidesz nem készülhetne választási győzelemre fiatalok és így a Fidelitas nélkül. Mihalovics Péter erős szervezettségükre utalva hangsúlyozta, a Fidesz egyetlen szövetségeseként tudják mind a 106 egyéni választókerületben koordinátorokkal segíteni a kormánypártot a közelgő kampányban.

A választmány vezetője a Fidelitas legfontosabb feladatának nevezte, hogy hidat verjenek a politikai döntéshozók és a fiatalok között, továbbá támogassák a kabinet családok és a fiatalok itthoni boldogulása érdekében hozott lépéseit. Mihalovics Péter Európa és Magyarország egyik legnagyobb problémájaként jellemezte a fiatalok munkanélküliségét, de szerinte a kormány munkahelyvédelmi akciótervével sokat tett azért, hogy a lehető leghamarabb megoldódjon ez a probléma. Szintén sikeres kezdeményezésként említette a kormány Új Nemzedék Programját, amelyben életviteli tanácsokkal segítik a fiatalokat az ország több pontján.

A fiatalokat a maguk módján érdekli a politika

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, korábbi ifjúsági és sportminiszter beszédében bugyutaságnak nevezte azt a politikai közvélekedést, hogy a fiatalokat nem érdekli a politika. Szerinte ezt azok képviselik, akik nem is akarnak megfelelni ezen társadalmi rétegnek. Meglátása alapján a fiatalokat, hasonlóan más korosztályokhoz, a maguk módján érdekli a politika, de ez nem jelenti azt, hogy közömbösek lennének. A politikus arra biztatta a Fidelitas tagjait, próbálják a döntéshozókkal is megértetni ezt.

A brüsszeli képviselő a legnagyobb sértésként jellemezte emellett, ha komolytalannak állítják be a fiatalokat. „Fiatalnak lenni nem a komolytalanság szinonimája” – fogalmazott, hozzátéve, ez a mentalitás őt is bosszantotta a rendszerváltás idején. Deutsch Tamás szerint a fiatalok és különösen a Fidelitas tagjainak nagy erénye, hogy „szakítani akarnak a gondolati restséggel”, és elutasítják az előre csomagolt, „instant gondolatokat”, helyette pedig visszatérnek a „gondolat szabadságának értékéhez”.

A Fidesz népszerű ebben a korcsoportban

Szólt arról is, hogy a magyar történelem legjelesebb eseményeinek alakítói szinte kivétel nélkül fiatalok voltak, példaként említette erre az 1956-os és az 1990-es események résztvevőit. Aláhúzta továbbá, hogy a mai kor problémáin, válságán is ezzel a fiatalos gondolkodással lehet felülkerekedni.

Deutsch Tamás a Fidelitas pozitívumai közé sorolta azt is, hogy nem tekinti homogén társadalmi csoportnak a fiatalokat. Szerinte ez azért helyes, mert a fiatalság egy sokszínű élethelyzet, így idesorolható az is, aki szabadidejében táncházba jár, vagy aki rap-, illetve „tuc-tucnak mondott” zenét hallgat. Az EP-képviselő arra kérte hallgatóságát, ne hagyják, hogy egyesek életkor vagy „trendiség” szempontjából meghatározzák, mi számít fiatalosnak. „A világ legismertebb fiatalemberét úgy hívják, Mick Jagger” – mondta, majd hozzátette: örülne, ha 55 évesen annyira meg tudná érteni a fiatalokat, mint a zenészlegenda idén 70 évesen.

Deutsch Tamás beszédében utalt a Tárki hétfőn nyilvánosságra hozott, elmúlt egy év adatait összegző elemzésére is, amely szerint valamennyi korcsoportban a Fidesz a legnépszerűbb párt. A kormánypárti politikus elmondta, először értetlenül állt az előtt, hogy a baloldali médiumok miért kezelték ezt meglepetésként, aztán – mint fogalmazott – sokadszor is arra jutott, a jelenség mögött a baloldal gyengeségének alapvető oka áll. A baloldal ugyanis hosszú évtizedek óta azt a gyakorlatot folytatja, hogy kitalál egy hazugságot, amibe beleszeret, az igazság kiderülésekor pedig meglepődik – fogalmazott Deutsch Tamás, aki szerint „nem az országgal van baj, hanem a baloldallal”.

„Nettó hazugság”

A politikus „nettó hazugságként” értékelte azt az állítást, hogy a 2010-es kormányváltást követően 250 ezer fiatal távozott volna külföldre munkát vállalni, a KSH adatai szerint ugyanis összesen 335 ezer 18–39 év közötti dolgozik a határokon túl, akik döntő többsége, több mint hatvan százaléka még az előző kormányok idején hagyta el az országot. Deutsch Tamás szerint ezért, ha igaz az, hogy ők a lábukkal szavaztak, akkor a korábbi szocialista kormányok ellen fejeztek ki „szolid egzisztenciális lázadást”.

Kitért arra is, nem egészen érti, „miért sértődnek meg szocialista és liberális politikusok, ha végre van egyetlenegy olyan ajánlatuk, amit a fiatalok komolyan vettek: megpróbáltak Bécsben cukrászdát nyitni”. Deutsch Tamás szerint azonban ebből sokaknak csak a londoni feketemosogatás valósult meg, és nekik rá kellett jönniük, mégis könnyebb Pécsen cukrászdát nyitni, mint az osztrák fővárosban. „No, de nem szeretnék ezzel a dologgal élcelődni!” – fűzte hozzá.

A Fidelitas választmánya szombaton nagy többséggel választotta újra elnökévé Mihalovics Pétert. Az alelnöki posztra Szepesfalvy Annát, Béres Leventét, Fehér Petrát, Beke Zoltánt és Lombeczki Gábort választotta meg a testület. A Fidelitas országos választmánya az ifjúsági szervezet tanácskozó és döntéshozó szerve, amely a kongresszusok közötti időszakokban állást foglal a stratégiai kérdésekben.

Forrás: http://mno.hu/belfold/deutsch-nem-az-orszaggal-van-baj-hanem-a-baloldallal-1197009
Módosítás dátuma: 2013. november 24. vasárnap, 17:09  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

300 diákkal telt meg az Országház

Negyedszer hívott meg gyerekeket az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Gyermekek Világnapja alkalmából az Országház Felsőházi termébe. A gyerekeket a rendezvény házigazdája, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Edvi Péter, az NGYSZ elnöke fogadta október 14-én. A rendezvénnyel a szervezők szeretnék felhívni a gyermekek figyelmét arra, hogy a jövőben ők is beleszólhatnak az országot foglalkoztató fontos kérdésekbe, és akár változtathatnak is rajtuk.

Bővebben...