FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Debreceni irodával bővült a Kontaktpont ifjúságsegítő hálózat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Megnyitotta kapuit a megyei szinten szerveződő, ifjúságsegítéssel foglalkozó kontaktpont irodahálózat debreceni tagja. Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként létrejövő irodát ünnepélyes keretek között Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, Halász János kultúráért felelős államtitkár és Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere avatta fel.

Fotó: KIM

„A Kontaktpont hálózat célja, hogy a lehető legtöbb fiatalt képbe hozza a lehetőségeivel, valamint a lehető legtöbb fiatalnak - akár középiskolásként, akár fiatal vállalkozóként, akár munkakeresőként - eljuttassa azokat az információkat, melyek segíthetik őket boldogulásukban, egzisztenciateremtésükben.

A Kontaktpont munkatársainak felkereső munkája is garancia arra, hogy a fiatalokhoz valóban megérkezzenek az információk és a személyre szabott tanácsadások" - emelte ki Mihalovics Péter miniszteri biztos az iroda ünnepélyes megnyitóján.

Halász János kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a fiatalokkal való foglalkozás valódi befektetés a jövőbe, a Kontaktpont iroda pedig a meglévő intézményekkel együttműködve új értékeket hozhat Debrecenbe.

Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere hozzátette, a fiatalok számára felkínált lehetőségek, eszközök, szakmai segítség elengedhetetlen ahhoz, hogy megvalósíthassák önmagukat.

Debrecen szívében, az Ifjúsági Házban nyitotta meg kapuit az ifjúsági és civil kezdeményezések gyűjtőpontjaként is működő Kontaktpont iroda. Az Ifjúsági Házban a helyiek által már jól ismert, a fiatalokat támogató közösségek mellé csatlakozott a Kontaktpont hálózat debreceni tagja, így akár a Rocksuli növendékeivel egy helyen ismerkedhet meg bárki a minden megyeszékhelyen létrejövő ifjúságsegítő hálózat szolgáltatásaival.

Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének keretében létrejövő irodahálózat többek között egyéni és csoportos pályaválasztási, életvezetési, elhelyezkedési tanácsadást, közösségi teret biztosít a tartalmas időtöltéshez, különböző szakmai és szabadidős programokat szervez, valamint felkereső ifjúságsegítő munka révén a problémák hétköznapi helyszíneire is ellátogat.

Az iroda megnyitójával párhuzamosan a Kölcsey Központban az egész napos Új Nemzedék Plusz - Add hozzá magad! interaktív pályaválasztási roadshow keretein belül a fiatalok szórakoztató tartalommal egybekötve is megismerhetik az iroda szolgáltatásait. A Kontaktpont irodák minden hétköznap nyitva tartanak, a szolgáltatások bárki által szabadon, ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül igénybe vehetők.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításához hárommilliárd forint Európai Uniós forrás áll rendelkezésre.

(KIM Sajtó Osztály)

Módosítás dátuma: 2013. december 09. hétfő, 14:15  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés