FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Új Nemzedék Kontaktpont Iroda nyílt Szombathelyen

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A 12-20 év közötti fiatalok pályaválasztásához, elhelyezkedéséhez és életvezetéséhez kíván nélkülözhetetlen információkat nyújtani az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos adott át hétfőn Szombathelyen.

A fiatal korosztály "kapunyitási pánikban szenved", hiszen számos olyan döntést kell meghozni például a továbbtanulás, a pályaválasztás, a munkavállalás, de az egészségmegőrzés és a párválasztás, családalapítás területén, amely egész későbbi életükre kihat - mondta Mihalovics Péter.

Ismertetése szerint az irodában dolgozó tanácsadóknak nemcsak az a feladatuk, hogy várják a hozzájuk betérőket, hanem az is, hogy a középiskolákban, plázákban, szórakozóhelyeken, ifjúsági rendezvényeken is felkeressék a fiatalokat és közérthető módon tájékoztassák őket a lehetőségekről, az igénybe vehető kibővített szolgáltatásokról.

Hozzátette: a minden megyeszékhelyen szerveződő kontaktpont irodák együttműködnek a megyei szintű ifjúsági egyesületekkel, segítik a pedagógusok munkáját, valamint hozzájárulnak ahhoz is, hogy a fiatalok véleménye az őket érintő kérdésekről eljusson a döntéshozókhoz.

Hende Csaba köszöntőjében hangsúlyozta: bízik abban, hogy az a hárommilliárd forint, amit a kormány ennek az országos programnak a finanszírozására fordított, a jövőbe való legjobb befektetések egyike.

Mint mondta, a kontaktpont irodáknak valódi közösségi térként, fórumként kell működniük. A kormány soha senkinek nem mondhatja meg, hogyan éljen, mit cselekedjen, mit tartson helyesnek, a kormány csak lehetőségeket tud teremteni - tette hozzá.

Kijelentette: a legtöbbet azzal tehetik a fiatalokért, hogy jól fizető, stabil munkahelyeket teremtenek. Ehhez kapcsolódva említette, hogy a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ a kormány által kiemelt fejlesztési régióvá nyilvánított együttműködés, amely a térség gazdaságát meghatározó iparvállalatai vesznek részt.

Hozzáfűzte: annak ellenére, hogy az elmúlt három évben Szombathelyen nem telepedett le újabb nagy cég, mégis több mint 40 százalékkal nőtt a helyiiparűzésiadó-bevétel, mert a már ott lévő vállalkozások hajtottak végre jelentős fejlesztéseket.

Hende Csaba kiemelte: a fiatalok számára lehetőségeket nyújtó lépések egyike az is, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában 2015. szeptember elsejével megindul a gépészmérnökképzés, a térség vállalatainak ugyanis a következő években legalább 500 jól képzett mérnökre van szükségük.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda megnyitásakor elmondta, hogy az önkormányzat 8,2 millió forintot fordított az épület felújítására, amelyben három olyan szervezet kapott helyet, amelyek az ifjúságot segítik.

(MTI)

Módosítás dátuma: 2014. január 21. kedd, 17:56  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Párbeszéd a fiatalokról a fiatalokkal a Városháza dísztermében
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a Családvédelmi Osztály szervezésében az idén is, immáron második alkalommal megrendezte a Városi Ifjúsági Párbeszéd Napját. Az egész napos rendezvény egy szakmai fórummal vette kezdetét, amelyen az ifjúságpolitikával, ifjúsággal foglalkozó döntéshozókon kívül jelen voltak a témában érintett szakmai és oktatási intézmények, civil szervezetek képviselői is.
Bővebben...