FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

200 milliárd forint segíti a fiatalok elhelyezkedését 2014 és 2020 között

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban Magyarország a foglalkoztatási célokra rendelkezésére álló 600 milliárd forint egyharmadát a 15-24 éves fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítására szeretné fordítani, és ezzel mintegy 150 ezer fiatal munkába állását segíti majd - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára pénteken Budapesten.

Czomba Sándor a Szabad Európa Vitanapok keretében, az ifjúsági munkahelyekről tartott pénteki, budapesti konferencián hangsúlyozta: az Európai Unió által indított Ifjúsági Garancia program 2014 és 2020 között elsősorban a hátrányos térségekben élő fiatalok elhelyezkedését segíti. Magyarország számára a 7 éves időszakra 15 milliárd forint áll majd rendelkezésre, ami mellé hazai forrást is tesznek.

Őry Csaba néppárti európai parlamenti képviselő elmondta: a 28 tagállam számára 6 milliárd euró áll rendelkezésre az Ifjúsági Garancia program keretében, és ezt az összeget a 7 éves időszak első részében lehet felhasználni, mert lökésre van szükség, hogy meginduljon a fiatalok foglalkoztatása. Kiemelte: az utóbbi években a foglalkoztatás területén elért magyar eredmények követendő példát jelentenek a többi uniós ország számára is.

(MTI, NGM)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés