FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Már ma el kell ismerni a jövő Magyarországát alakító fiatal tehetségeket

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A ma fiataljai alakítják a jövő Magyarországát, ezért már most el kell ismerni a tehetségeket, hogy még eltökéltebbek legyenek céljaik megvalósításában - hangoztatta a közigazgatási és igazságügyi miniszter Budapesten, amikor hétfőn Fiatalok a fiatalokért díjakat adott át az Európai Ifjúsági Központban.

A miniszterelnök-helyettes szerint azért is fontos elismerni, ösztönözni és bátorítani a kiváló alkotókat és közösségi embereket, mert generációjuk számára is példát adhatnak.

Navracsics Tibor azt mondta, mindenkinek az az érdeke, hogy a jövő Magyarországát értékes, közösségi emberek határozzák meg.

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

A miniszter az eltűnt gyerekek megtalálásáért folytatott tevékenysége elismeréséül Fiatalok a fiatalokért díjat adott át Sinka Viviennek, akinek a két éve indított internetes kampányának köszönhetően több tucat gyereket találtak meg: volt köztük, akit külföldről hozatott haza vagy emberkereskedők markából mentett meg. A 23 éves veszprémi lány Együtt az eltűnt gyermekekért néven alapítványt hozott létre, illetve Facebook-oldalt nyitott, és céljai között van egy országos hálózat kialakítása is.

A miniszterelnök-helyettes, valamint Mihalovics Péter Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos és Siklódi Levente László, a Zánka - Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója további két díjat is átadott az Új Nemzedék Jövőjéért program keretében, az egyiket "inspiráció", míg a másikat "innováció" kategóriában.

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

Innováció kategóriában a 17 éves Zsombori Balázs kapott díjat: egy olyan androidos alkalmazást dolgozott ki, amely piktogramokat, rajzos ábrákat alakít nyelvtanilag helyes mondatokká, és felolvassa ezeket. A program a beszédükben korlátozott emberek kommunikációját, sőt még a turisták tájékozódását is segítheti.

Inspiráció kategóriában a Zenei Szikra elnevezésű formáció kapott díjat. Horváth Márk és Keleti András zenész a gyerekek zenével való ismerkedését segíti; tevékeny közreműködésükkel csapattá, együttessé, társulattá állhatnak össze a szólista diákok és közösen alkothatnak zeneszámokat, amiket később színpadra is állíthatnak.

A díjakat második alkalommal osztották ki - egy szakmai zsűri által kiválasztott jelöltek közül - facebookos szavazás alapján. Az elismerést azok vehetik át, akik tevékenységükkel, ötleteikkel, példamutatásukkal motiválják kortársaikat. A díjhoz egymillió forintos ösztöndíj is jár.

(MTI)

Módosítás dátuma: 2014. március 10. hétfő, 23:12  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Projekttervezési tanfolyam ifjúságsegítőknek a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatásával
Ez a tanfolyam azon ifjúságügyben érdekelteknek (ifjúságsegítő, civil önkéntes, ifjúságkutató, ifjúsági szakértő) szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát, sőt a tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.
Bővebben...