FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Európai Ifjúsági Hét 2011. - Nyugat-dunántúli Programok

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Regionális Ifjúsági Nap

Egy nap a strukturált párbeszédről, fiataloknak szóló európai lehetőségekről. A nap programja: bemutatók, fórumok, beszélgetések, játék, kulturális- és szórakoztató programok. A nap folyamán a fiatalok és a velük foglalkozó szakemberek információkat kaphatnak a strukturált párbeszéd eredményeiről és a nekik szóló európai programokról, megismerkedhetnek különböző projektekkel.
Időpont: 2011. május 17.
Helyszín: Győr - Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat (Árpád út 32.)
BŐVEBB INFORMÁCIÓ (program, jelentkezési lap) ITT ÉRHETŐ EL!

Lehetőségek határokon innen és túl

Információs napok a régió területén az egyetemi városokban. Helyszínek: Győr, Keszthely, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg egyetemei. Tanórán kívüli tapasztalatszerzési lehetőség biztosítása a fiatalok számára a következő témákban: strukturált párbeszéd, önkéntesség, fiataloknak szóló lehetőségek itthon és Európában.
Bővebb információ hamarosan!

1167 km a Nyugat-Dunántúlon két keréken

1167 km Sopron-Brüsszel távolsága, amelyet a települési önkormányzatokkal közösen jelentkező, összeessen, 100 ifjúsági csoport kerékpáron együtt tesz meg egy nap alatt a régióban. (Az 1167 km úgy jön ki, hogy több településen, összesen 100 csapat jár be egyenként közel 12 km-es állomásokból álló pályát). A nap folyamán a fiatalok az Európai Ifjúsági Hét céljaival, prioritásaival kapcsolatos feladatokat oldanak meg a 12 km-es távon felállított 7 állomáson. Ezen akadályverseny fő eseménye a végén a településen megrendezett döntéshozók és a fiatalok közötti találkozó, bárbeszéd a fiatalok által meghatározott témákban.
Bővebb információ hamarosan!

NÉHÁNY SZÓ AZ EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉTRŐL:
Az Európai Bizottság kezdeményezésére idén is megrendezésre kerül az Európai Ifjúsági Hét 2011. május 15. és 21. között. A programsorozat célja, hogy felhívja a fiatalok és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek figyelmét az Európai Unió által biztosított lehetőségekre és az európai értékekre.

A brüsszeli központi rendezvények mellett a tagállamokban is számtalan izgalmas és tartalmas program valósul meg, különösen az alábbi témákhoz kapcsolódóan:

Fiatalok Lendületben Program – Az Európai Bizottság ifjúsági programja, amely 13 és 30 év közötti fiatalok, valamint a velük foglalkozó szervezetek számára nyújt pályázati lehetőséget.
www.mobilitas.hu/flp

Strukturált Párbeszéd a fiatalokkal – A fiatalok és a döntéshozók között zajló párbeszéd. Az Európai Unió féléves elnökségi periódusához kapcsolódóan kérdezi meg a fiatalok véleményét az őket érintő témákban.
www.eu2011.mobilitas.hu

Önkéntesség Európai Éve - az EU egyik alapelve, hozzájárul a demokrácia fejlődéséhez, mindamellett az önkéntes tevékenységek fejlesztik az állampolgári és szociális kompetenciákat, segítik a társadalmi szolidaritást, valamint sokoldalú tapasztalatot nyújtanak.
www.onkentesseg2011.eu

Mozgásban az Ifjúság/Youth ont he Move – Olyan átfogó szakpolitikai kezdeményezések összessége, amelyek témája az európai fiatalok oktatása és foglalkoztatása.
http://europa.eu/youthonthemove/

A hét eseményeit Magyarországon az FH Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat koordinálja, a regionális programokat pedig regionális ifjúsági szolgáltató irodái. A Nyugat-dunántúli Régióban a mi irodánk.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről

Véleményezésen a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet módosításáról szóló Nemzeti Erőforrás Minisztériumi rendelet tervezete. A tervezet többek között tartalmazza a pályázatokról való döntéseknek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa hatáskörébe utalását és az egyedi támogatások kérdéseit is.
Véleményezési határidő: 2011. április 21.

A tervezet a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet kis terjedelmű, a gyakorlati tapasztalatok miatt időszerűvé váló módosítását tartalmazza. A módosítás főbb irányai a tervezet szerint az alábbiak:

1. A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsára és a Regionális Ifjúsági Tanács tagjaira vonatkozó módosítás.

2. A pályázatokról való döntéseknek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa hatáskörébe utalása.

3. Az egyedi támogatási igényekre épülő rendszer megszüntetése.

4. A Wekerle Sándor Alapkezelő kijelölése pályázatokat kezelő szervként.

Az anyag letölthető a www.kormany.hu honlapról.

Előterjesztés állapota: egyeztetés alatt

Véleményezési határidő: 2011. április 21.

Véleményezésre szolgáló e-mail-cím: kristof.teglasy@nefmi.gov.hu

OrientPess Hírügynökség