FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

8,2 millióval támogatja az amerikai külügyminisztérium a CEU-t

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Közép-európai Egyetem (CEU) stratégiai fenntarthatósági céljait figyelembe véve az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének Közép- és Kelet-európai Környezetvédelmi, Tudományos, Technikai és Egészségügyi Regionális Irodája (ESTH Hub) az egyetemmel társulva 30 ezer dolláros (8,2 millió forintos) pénzügyi támogatást nyújt a Fenntartható Egyetemek Hálózata (Sustainable University Network - SUN) létrehozásának elősegítésére.

A Fenntartható Egyetemek Hálózata jövőbeni magyar döntéshozók civil szerepvállalását kívánja előmozdítani a vezetői készségek fejlesztése, a fenntartható fejlődést célzó képzések népszerűsítése, valamint a környezet megóvásáért vállalt közös elkötelezettség nyomatékosítása révén. A SUN-projekt keretében számos amerikai szakértő látogat majd Magyarországra, hogy tudásukat megosszák olyan fontos témákban, mint a környezeti értékek megőrzése, valamint a fenntartható fejlődés.

„Számos magyar egyetemen működik fenntarthatósági témával foglalkozó hallgatói klub és célunk, hogy ezen csoportok tevékenységét a hatékonyabb eredmények elérése érdekében koordináljuk, ugyanakkor ösztönözzük az együttműködést és a folytonosságot” – nyilatkozta Logan Strenchock, a CEU fenntarthatóságért felelős munkatársa, aki egyben a projekt leendő koordinátora. „A magyar egyetemek által megvalósítható megoldásokkal kell előállnunk és célunk, hogy minél több fiatal és diák csatlakozását ösztönözzük az ügy érdekében” – tette hozzá.

Hat magyar városból tíz felsőoktatási intézmény környezetvédelmi csoportja fog együttműködni annak érdekében, hogy elősegítsék az információk megosztását, fejlesszék a vezetői készségeket, és tréningeket szervezzenek általános környezetvédelmi témákban hallgatói csoportok és vezetők számára. A projekt elsődleges célja, hogy az egyetemek közötti együttműködést a következő négy fő területet érintő oktatóprogramok kezdeményezése révén támogassa: (1) hulladék-újrahasznosítás és hulladékgazdálkodás; (2) klímaváltozás hatásainak enyhítése; (3) fenntartható fejlődés; (4) energiahatékonyság és alternatív energia technológiák fejlesztése.

A SUN-projekt megvalósítása során a CEU és az ESTH Hub magyar partnerintézményekkel közösen olyan programok kialakítását tervezi, amelyek a fent említett négy fő célterület egyes témaköreit helyezik a központba. A hallgatói csoportok pedig az egyetemeikre szabottan elkészítik a fenntartható fejlődés jövőképét, támogatva ezzel is a Fenntartható Egyetemek Hálózatának együttes erőfeszítését.

(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2015. február 03. kedd, 23:02  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés