FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület alakuló közgyűlése

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2015. március 1-jén került sor a Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület újbóli Alakuló Közgyűlésére Budapesten, a Budapesti Európai Ifjúsági Központban. Az eseményen több, mint 30 civil szervezet képviselője jelent meg azzal a céllal, hogy támogatását fejezze ki a szervezet jogi bejegyzését illetően.

A találkozót Schanda Tamás ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta a Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület jogi személlyé válásának és a szervezet által képviselt értékeknek a fontosságát. Emellett kiemelte, hogy a bejegyzést követően a Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület és a Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárság között még szorosabb és erősebb együttműködés létrejöttére van lehetőség.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület bejegyzését egy egyszerűsített nyílvántartásba vételi eljárás keretében kezdeményezi a Szegedi Törvényszéken, remélhetőleg így még ebben a hónapban jogi személlyé válhat a szervezet.

A szervezet megalakulását 19 szervezet képviselője mondta ki és ezen felül még mintegy 40 szervezet nyilatkozott a bejegyzést követő csatlakozási szándékáról és ezen felül több mint 10 szervezet biztosította együttműködéséről az Egyesületet.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület egy demokratikus alapokon szerveződő, független, nyitott, transzparensen működő, a fiatalok érdekképviseletét és a csatlakozott és leendő csatlakozó civil szervezetek képviseletét ellátó szervezet. Egyik legfontosabb feladata az ifjúságpolitika formálása és alakítása, valamint a mindenkori kormány megszólítása az ifjúság erős és egységes hangjaként.

A megválasztott vezetőség a továbbiakban is töretlen lendülettel folytatja a munkát, melyet az elmúlt két évben folytatott informális szervezetként, a hazai és nemzetközi érdekképviselet területén.

Budapest, 2015. március 2.
A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület Elnöksége

Módosítás dátuma: 2015. március 02. hétfő, 21:27  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A KIM-hez kerül a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat tevékenységeinek egy része
TÁJÉKOZTATÁS
A 305/2012.(X.29.) Korm. rendelet értelmében 2012. november 1. napjával a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalhoz kerülnek át a Nemzeti Család - és Szociálpolitikai Intézettõl az alábbi feladatok:
a) a magyarországi ifjúsági munka és szolgáltatások tudás - és kompetencia központjaként, regionális, országos eszközrendszerek mûködtetésével, fejlesztésével, feltárásával, elterjesztésével támogatja az ifjúsági szektor megfelelõ mûködését,
b) elõsegíti az állami - önkormányzati, civil és gazdasági szektorok közötti együttmûködést az ifjúságpolitika és az ifjúsági munka területén,
c) elõsegíti a társadalmi kohézió, illetve a versenyképes tudás alapú társadalom megteremtésének érdekében a fiatalok és közösségeik kompetenciáinak fejlesztését, szem elõtt tartva a partnerség, nyitottság, rugalmasság elveit és gyakorlatát.
Bővebben...