FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A gyermekvédelem több figyelmet és forrást érdemel

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára szerint a gyermekvédelem a jelenleginél több figyelmet és több forrást érdemelne.
Soltész Miklós csütörtökön, a pestszenterzsébeti Csili Művelődési Központban tartott szakmai konferencián arról beszélt, hogy a kormányzat a gyermekek érdekében akarja „minden lehetséges eszközzel” megerősíteni a családokat és azokat a fiatal párokat, amelyek családalapítás előtt állnak.

Az államtitkár azt hangoztatta: új értékrendre lenne szükség a társadalmakban, Magyarországon és máshol is a világban, hogy elég figyelem irányuljon a gyermekekre, különösen azokra, akik saját család nélkül nőnek fel. Soltész Miklós megköszönte az elmúlt években, évtizedekben a gyermekvédelemben dolgozók munkáját, azt, hogy szerepet vállaltak a szemléletváltásban, amelynek lényege, hogy az állami gondoskodásba adott gyermekek lehetőség szerint örökbe fogadó családokban vagy nevelőszülők mellett nőhessenek fel.

Az államtitkár arra biztatott mindenkit, hogy adójuk egy százalékát gyermekvédelmi célokra fordítsák, ugyanakkor jelezte azt is: az ilyen célokat szolgáló intézmények további „sok-sok százalékot” érdemelnének.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a háromnapos országos konferencia megnyitóján a gyermekvédelmet az egyik legkülönlegesebb önkormányzati feladatnak nevezte. A városvezető ezzel összefüggésben arra mutatott rá, hogy már a Mária Terézia idején született királyi rendelet is a községek, a helyi települések hatáskörébe utalta a szegényekről, köztük a gyermekekről való gondoskodást. Mint mondta, erre az elvre épül a jelenlegi szociális ellátórendszer is, amely kiemelt szerepet ad a helyi önkormányzatoknak a gyermekvédelmi ellátórendszer fenntartásában.

Csomós Miklós arról is beszélt: Budapest vezetői tudatában vannak annak, hogy a gyermekvédelmi munka „viszonylag kedvezőbb fővárosi helyzete” lehetővé teszi az eredmények országos hasznosítását.

(MTI)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Nemzeti Ifjúsági Tanács
"A Nemzeti Ifjúsági Tanács egy olyan országos ifjúsági ernyőszervezet lenne, mely egyrészt az ifjúsági szervezetek közötti párbeszédet segítené elő, másrészt a mindenkori kormány stratégiai partnereként a fiatalok érdekképviseletét látná el. Jelenleg a Tanács stukturális kialakításán dolgozunk. Számítunk a Te véleményedre is! Szeretnél részt venni a Nemzeti Ifjúsági Tanács kialakításában? Itt a lehetőség, szólj bele!
Bővebben...