FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ideje, hogy Csillebérc visszakerüljön a fiatalokhoz

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

11986427 1006777979379068 2835200550458672033 n

Egyértelmű a jogerős bírósági ítélet és a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központnak minél előbb azokat kell szolgálnia, akiket megillet, a fiatalokat – jelentette ki Rétvári Bence,a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. Felidézve a korábbi szlogent, miszerint „az úttörő nem lop, csak szerez”, emlékeztetett: a rendszerváltás előtt, az utolsó pillanatban játszották át a 4,5 hektáros ingatlant.

Rétvári Bence az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséggel és a Fidelitas-szal a Csillebérci Szabadidőközpont előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: 25 év után reális lehetőség nyílt a fiatalok számára, hogy visszavegyék, azt ami az övék. A magánkörök és az MSZP háttérbázisának az érdekei uralták az elmúlt 25 év döntéseit, ennek a bírósági döntéssel vége, a tábor ismét a magyar állam tulajdona.

A kereszténydemokrata politikus felidézve a korábbi szlogent, miszerint „az úttörő nem lop, csak szerez”, emlékeztetett: a rendszerváltás előtt, az utolsó pillanatban játszották át a 4,5 hektáros ingatlant. A KISZ feloszlatása után ugyanis két hónappal írták alá azt a szerződést, amellyel elajándékozták a szabadidőközpontot az utódszervezeteknek – jegyezte meg Rétvári Bence, aki kitért arra is, hogy ez a szerződés három napon belül életbe lépett, és a tulajdonjogot be is jegyezték.

A szocialista kormányzás idején arra játszottak többen, hogy majd elévül mindenfajta igény, és a határidők lejárnak. Az első Orbán-kormány idején indult el az a jogi eljárás, amivel megpróbálták visszaszerezni a tulajdonjogot. Az eljárást szocialista kormányok idején különböző külső körülményekre való hivatkozással igyekeztek hátráltatni, hogy évekig tudják még a szocialista párthoz ezer szállal kötődő különböző vezetők pénzért hasznosítani a központot – mondta Rétvári Bence. Példaként Nagy Nórát említette, aki korábban szocialista képviselő, az MSZP elnökségi tagja volt, de felbukkant a zűrös ügyleteknél Nyakó István volt MSZP-s képviselő, vagy a most független országgyűlési képviselő, DK-s politikus Varju László neve is. Hozzátette: a pár héttel ezelőtti jogerős ítélettel nemcsak visszaadták a tábort, hanem rendezték a jogi helyzetet és immár visszajegyezhető a magyar állam tulajdonjoga az az ingatlan-nyilvántartásba.

Ennek az ingatlannak a magyar fiatalokat, a magyar gyerektáboroztatás ügyét kell szolgálnia  - jelentette ki Rétvári Bence, aki megjegyezte: a legszerényebb becslések szerint is 5-10 milliárdos összegtől estek el a főként rászoruló magyar fiatalok amiatt, hogy éveken át nem tudtak ott számukra táborokat szervezni. Egyszerre 1200-1500 fiatal táborozhatna Csillebércen - mondta.

A sajtótájékoztatón végén a KDNP-alelnöke az ifjúsági szervezetek képviselővel közösen vágott egy centiméterszalagból, azt jelezve, hogy várják: minél hamarabb végrehajtják a birtokon belül lévők a bíróság ítéletét, és a fiatalok vehetik birtokba a tábort.

Forrás: kdnp.hu

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés