FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése

Az “Érdekel az érdeked!?” - Szólj bele a fiatalok érdek(képviselet)ébe!

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

FELHÍVÁS

Az “Érdekel az érdeked!?” - Szólj bele a fiatalok érdek(képviselet)ébe! című projekt keretében a

Szakmai Műhelyekben való részvételre

Érdekel az ifjúsági érdekképviselet?

Szeretnél megoldási javaslatokat kidolgozni és segíteni szakpolitikai intézkedések létrejöttét?

Véleményeznéd a legfrissebb kormányzati anyagokat a témában?


A projekt háttere:

A projekt az Európai Unió Erasmus+ Programjának támogatásával valósul meg, a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége kooperációjában. A projekt célja, hogy a fiatalok, ifjúsági szakemberek és döntéshozók közvetlen bevonásával, konkrét cselekvési terveket, megoldási javaslatokat hozzanak létre, a fiatalok által leggyakrabban megfogalmazott problémakörök mentén haladva.

A projekt során 5 tematikus Szakmai Műhely felállítására kerül sor, melynek keretében az ifjúságszakmai szakértők és fiatalok fognak közösen dolgozni a megadott témakörök mentén. Az 5 Szakmai Műhely a projekt nyitó konferencián kezdi meg munkáját. A projekt során a Műhelyek tagjai javaslatokat, cselekvési terveket fogalmaznak meg, valamint kormányzati anyagokat véleményeznek a fiatalok bevonásával és részvételével.


A Műhelyek leírása:

Civil szervezetek működése és szabályozása

A Műhely célja, hogy a változtatások mentén haladva összegyűjtse a tapasztalatokat és véleményezze a megalkotott jogszabályokat, valamint módosítási javaslatokat dolgozzon ki a mindenkori magyar kormány számára, melyek segítik és támogatják a különböző szakpolitikai intézkedések létrejöttét és az ifjúsági törvény megalkotását szorgalmazzák.

Demokráciára nevelés

A Műhely feladata, hogy megoldási javaslatokat dolgozzon ki a mindenkori magyar kormány számára, melyek segítik és támogatják olyan szakpolitikai intézkedések létrejöttét, melyek hozzájárulnak a fiatalok a demokráciára, aktív állampolgárságra való neveléséhez, diákönkormányzatok létrejöttéhez és stabil működésük elősegítéséhez.

Ép testben ép lélek

A Műhely célja, hogy megoldási javaslatokat dolgozzon ki a mindenkori magyar kormány számára, melyek segítik és támogatják olyan szakpolitikai intézkedések létrejöttét, melyek javítják a fiatalok hozzáférését egészségmegőrző és sportolási lehetőségek (pl.: sport általi nevelési programok) igénybe vételére, valamint prevenciós és mentálhigiéniás programokban való részvételre.

Láss világot

A Műhely célja, hogy javaslatokat dolgozzon ki a mindenkori magyar kormány számára, melyek segítik és támogatják olyan szakpolitikai intézkedések létrejöttét, melyek javítják a fiatalok hozzáférését a mobilitási lehetőségekhez, valamint egy olyan rendszer kiépítését serkentik és javítják, mely népszerűsíti és elérhetővé teszi a fiatalok körében a különböző programok adta lehetőségeket. A Műhely egyik fő feladata a hazai érdekérvényesítés erősítése nemzetközi szinten.

Munka világa

A Műhely célja, hogy megoldási javaslatokat dolgozzon ki a mindenkori magyar kormány számára, melyek segítik és támogatják olyan szakpolitikai intézkedések létrejöttét, melyek javítják a fiatalok, különös tekintettel a NEET (nem foglalkoztatott és sem oktatásban, sem képzésben nem részesülő) fiatalok elhelyezkedési lehetőségeit a munkaerőpiacon és segítik fenntartható munkavállalásukat itthon és külföldön egyaránt.


A Műhely tagjainak feladatai:

 • 2016. április és 2016. augusztus közötti időszakban aktív részvétel a Műhely munkájában (kb. havi 8 óra);
 • az Ifjúsági Konferenciákon való részvétel;
 • részvétel az online szakmai munkában.

Mit ajánlunk:

 • szakmai fejlődési lehetőség;
 • a tanult kompetenciák elismerése Youthpass tanúsítvánnyal;
 • találkozási lehetőség a szakmában releváns és elismert személyekkel (ifjúsági szakértők, a témában releváns kormányzati személyek, stb.);
 • kapcsolatépítési lehetőség;
 • hazai és nemzetközi képzéseken, konferenciákon való részvételi lehetőség;
 • gyakorlatként való leigazolás lehetősége;
 • a projekt során felmerülő egyes (pl. étkezési és szállás) költségek térítése.

Jelentkezz, ha:

 • elmúltál már 18, de még nem múltál el 30 éves;
 • elkötelezett vagy az ifjúságot érintő ügyek iránt és érdekel a fiatalok érdekképviselete;
 • releváns szakmai tapasztalattal rendelkezel a témában;
 • szeretnél részt venni kormányzati szintű javaslatok kidolgozásában és ezzel hozzájárulni Magyarország ifjúságpolitikájának alakításához.

Jelentkezz az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen önéletrajzzal, max. egy oldalas motivációs levéllel és ajánlólevéllel (amennyiben rendelkezel szervezeti vagy intézményi háttérrel) legkésőbb 2016. március 20. éjfélig!

(Egy személy csak egy Műhely munkájában vehet részt, ezért több Műhelybe való jelentkezés esetében prioritási sorrend felállítását kérjük!)


Bővebb információ:

A Műhely tagjainak első találkozója és a Műhely megalakulásának időpontja az “Érdekel az érdeked!?” II. Ifjúsági Konferencián lesz, 2016. március 16-17. között, Szegeden.

A kiválasztott Műhelytagok megjelenésére mindenképp számítunk!

A projektről és a Műhelyek munkájának menetéről és a találkozók előre tervezett időpontjairól a www.ifjusagitanacs.hu oldalon tájékozódhatsz.


Kérdéseiddel keress minket bizalommal:

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

tel: 06 (1) 438 20 50 (munkaidőben)

Forrás: http://www.ifjusagitanacs.hu/hirek/szakmai-muhelyekbe-uj-tagokat-keresunk


Módosítás dátuma: 2016. március 10. csütörtök, 10:05  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Societas szerint a kormány ifjúságpolitikája a feudalizmust idézi

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom gratulál az idén a felsőoktatásba felvett diákoknak, és kitartást kíván azoknak, akik most nem jártak sikerrel. Bízunk benne, hogy jövőre sikerülni fog nekik, egyúttal aggódunk értük és szolidaritást vállalunk velük. Félő, hogy jövőre már nem lesz hova jelentkezniük, ha Hoffmann Rózsa és a Fidesz-kormány felsőoktatást tudatosan romboló és leépítő, kártékony tevékenysége folytatódik.

Bővebben...