FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Novák Katalin: ötmilliárd forint ifjúsági programokra

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Öt év alatt, 2020-ig ötmilliárd forintot fordít a kormány komplex ifjúsági programokra az Új nemzedék újratöltve program keretében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára május 5-én Debrecenben.

 Novák Katalin az Új nemzedék közösségi tér megnyitóján azt mondta: „ifjúságügyre régen költöttek annyit, mint amennyit ez a kormány szán a fiatalokra”. A program keretében az ország húsz pontján nyílik közösségi tér a fiataloknak, a debreceni a hetedik – közölte, hozzátéve: olyan közösségi tereket szeretnének kialakítani a fiataloknak, amelyet azok a sajátjuknak éreznek, ahol szívesen töltik az idejüket.

Úgy fogalmazott, hogy a közösségi tér kétirányú utca: nemcsak üzeneteket közvetítenek a fiataloknak, hanem arra is kíváncsiak, hogy ők mit gondolnak a világról, vagyis a közösségi tér „róluk szól, nekik szól”.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy a fiatalok érdekében minél szélesebb körben működjenek együtt a helyi önkormányzatokkal, és az érintettek érezzék, hogy az ő jövőjükért dolgoznak. Novák Katalin kiemelte a tehetséggondozás fontosságát: a nemzeti tehetségprogramban csaknem háromszor annyi forrás, 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre az idén, mint korábban.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere kiemelte: annak a városnak, ahol 70 ezer diák tanul, tudnia kell megszólítani a fiatalokat, hogy „itt jó tanulni, itt jó élni”. Debrecennek nagy ereje az ifjúság – mondta a polgármester, fő célközösségnek nevezve a középiskolás korosztályt, amelyet az oktatási rendszer bővítésével is szeretnének a város gazdasági fejlődésének szolgálatába állítani.

Süveges Antal Pál, az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: több mint ötszáz fiatalt kérdeztek meg arról, mit várnak a közösségi terektől. A többség rugalmasan nyitva tartó, szabadtéri hellyel rendelkező, kötöttség nélkül látogatható, rendszeresen programokat kínáló tereket látogat szívesen – összegezte a tapasztalatokat. A debreceni közösségi tér megnyitása alkalmából Papp László és Süveges Antal Pál – az országban elsőként – együttműködési megállapodást írt alá az ifjúsági munka összehangolásáról.

(Forrás: MTI)

(Fotó: FreeDigitalPhotos.net)

Módosítás dátuma: 2016. május 10. kedd, 18:26  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Újabb irodával bővül a megyei ifjúságsegítő hálózat

Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként megnyílt az ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont hálózat győri irodája. A Kontaktpont irodát ünnepélyes keretek között dr. Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos és Fekete Dávid, Győr alpolgármestere avatta fel. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításához hárommilliárd forint Európai Uniós forrás áll rendelkezésre.

Bővebben...