FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

MEG AKAROD VÁLTOZTATNI A VILÁGOT? KEZD A SAJÁT KÖZÖSSÉGEDDEL!

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Sok kicsi, sokra megy – szokás mondani, és akkor is mindig inkább pozitív felütéssel értelmezzük. Előfordulhat viszont, hogy hátrányt jelenthet az a bizonyos sok kicsi. A RÉszreVétel keretében ezeket a hátrányokat okozó, kiváltó tényezőket próbáljuk helyi szinten beazonosítani a programra jelentkező helyi ifjúsági közösségekkel. A programban jelentkezés útján résztvevő helyi ifjúsági közösségekkel először egy képzéssorozaton keresztül járjuk körbe azt a folyamatot, ami egy fenntartható közösség tervezéséhez szükséges. Helyi szinten jövőtervező műhelyek adnak majd lehetőséget arra, hogy a fiatalok megoldási javaslatokat és ötleteket dolgozzanak ki saját településük fenntarthatóbbá tételére. A RÉszreVétel másik kiemelt célja, hogy kutasson és keressen olyan településeket, ahol az ifjúsági részvétel nem folyamatos küzdelem árán érhető el, hanem jól működő, példaszerű az együttműködés a fiatalok és a felnőttek, főként a döntéshozók között.
Érdekel, hogy mi lesz a településeddel húsz év múlva? Mindig is érdekelt, hogyan tehetsz a saját településedért? Felismerted, hogy mi hiányzik a településről? Észrevetted, hogy mi az, ami nem jó? Szeretnél változást elérni saját lakóhelyeden? Szeretnéd, ha a közösség tagjainak életminősége javulna?
Ha a válaszaid többsége igen, akkor Neked szól a RÉszreVétel projekt!

Mi ez?
Ifjúsági közösségek és döntéshozók aktív bevonásával megvalósuló, fenntartható települések jövőtervezése.

Kiknek?
Olyan minimum 8-10 fős települési ifjúsági közösségeket (elsősorban a Nyugat-Magyarországi és a Közép-Magyarországi régiókból) várunk, akik nyitottak a változásra és szeretnének részt venni egy projektben, amelyben fenntartható közösségek tervezésével ismerkedhetnek meg.

Hogyan?
A közösségek aktív vezetőit (18-30 év közötti), koordinátorait egy három alkalomból álló ingyenes képzésre hívjuk meg, ahol elsajátíthatják azokat az alapkészségeket, amelyek a településeken a jövőtervezéshez szükségesek.

Mit kell tenned, hogy részt vegyél?
Regisztrálj az alábbi honlapon: www.reszrevetel.hu

Mikor?
Nyugat-magyarországi képzések (Zalabér)
I. 2016. június 30 – július 3.
II. 2016. július 27 – augusztus 1.
III. 2016. szeptember 8-11.
Közép- magyarországi képzések (Budapest)
I. 2016. július 14-17.
II. 2016. augusztus 3-8.
III. 2016. szeptember 22-25.
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Szólj Bele! Ifjúsági Konferencia
Szeretettel várunk minden 15 és 29 év közötti tagszervezeti delegáltat, önkéntest, ifjúságügyi szakembert és fiatalt a Szólj Bele! Ifjúsági Konferenciára!

Konferencia időpontja: 2016. november 12-13. 
Konferencia helyszíne: Kecskemét

A Szólj Bele! Ifjúsági Konferencia célja, hogy az EU Ifjúsági Konferencia mintájára országos szintű platformot biztosítson a fiatalok és a döntéshozók számára a párbeszéd kialakítására. A két napos rendezvény alatt a résztvevők a Strukturált Párbeszéd jelenlegi ciklusának témáját (Fiatalok az inkluzív, sokszínű és összetartó Európáért) járják majd körbe. A konferencia célja, hogy az EU Ifjúsági Konferencián elkészült ajánlásokat országos viszonylatban is megvizsgálja, ellenőrizze relevanciáját és értékelje azokat. Ezenkívül remek lehetőséget ad arra is, hogy további együttműködések alakuljanak ki a fiatalok, a döntéshozók és az ifjúsági szektor között.
Bővebben...