FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Komoly előrelépés a hazai ifjúságpolitikában

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület közleménye

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az EMMI és a Nemzeti Ifjúsági Tanács: a közel száz hazai ifjúsági civil szervezetet tömörítő NIT mostantól a kormány stratégiai partnereként léphet fel a fiatalok képviseletében.

A mai napon kezdődött Felsőörsön a NIT által szervezett Szabadegyetem, mely száznál is több hazai fiatal és ifjúsági szakember számára szolgál találkozási pontként, valamint gondoskodik a párbeszédről a legnagyobb ifjúsági ernyőszervezetek és a kistérségi fiatalokkal foglalkozó közösségek között.

A rendezvény egyik kiemelt szakmai részeként az államtitkári kerekasztalbeszélgetés során Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkárral és Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárral a hazai ifjúságpolitika horizontális együttműködési lehetőségeit vitathatták meg a résztvevők. A beszélgetés rávilágított a tárcák közötti együttműködések, a fiatalok lehetőségeinek javítását célzó intézkedések, valamint a velük való aktív párbeszéd fontosságára.

Ezt követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Nemzeti Ifjúsági Tanács között stratégiai partnerségi megállapodás megkötésére került sor. Janzsó Ádám a NIT elnöke reményét fejezte ki, hogy ezt követően érezhetően hatékonyabbá válik a fiatalok és a civil szféra véleményének becsatornázása a Kormányzat irányába olyan területeken, mint az ifjúságpolitika, az önkéntesség, a társadalmi felzárkóztatás, vagy éppen az oktatás.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Forrás: http://os.mti.hu/hirek/120287/a_nemzeti_ifjusagi_tanacs_egyesulet_kozlemenye

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 20. kedd, 19:47  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Mihalovics Péter: Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza

Az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Mihalovics Péter szerint Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza.

A miniszteri biztos a programot bemutató országos körút kaposvári állomásán tartott szerdai sajtótájékoztatón példaként a Kaposvári Fiatalok a Városért Egyesület tevékenységét, a fiatalok fogyasztóvédelmi tájékoztatását, ezzel tudatos vásárlóvá való nevelését, valamint a diákpolgármester-választást hozta fel, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az Új Nemzedék Jövőért Program "egyik fellegvára lesz Kaposvár, és egyik legnagyobb haszonélvezői lehetnek a kaposvári és somogyi fiatalok".

Bővebben...