FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A teljes hallgatói érdekképviselet felsorakozott régi-új elnöke mögött

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Ünnepi tisztújító közgyűlésén a 2017-18-as év vezetőségéről döntött a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. Gulyás Tibornak, a HÖOK elnökének további két évet szavazott meg a Közgyűlés. Az elnök, az elnökség és felügyelő bizottság megválasztása mellett az ülés ünnepi hangulatát emelte a Magyar Egyetemisták és Főiskolák Szövetségének (MEFESZ) megalakulásának 60., a HÖOK megalakításának pedig 20. évfordulója.

A teljes magyar felsőoktatás következő két évét határozza meg ez a nap – nyitotta meg ünnepi beszédében a tisztújító közgyűlést Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, nyomtatékosítva a szervezet, annak vezetőségének szerepét a felsőoktatás életében. A kezdeti, 2014-es gólyatáborokból fakadó, nehézségek után; egy aktív és kritikus, szakvéleményével elszántan a hallgatói érdekekért küzdő szervezetként jelölte meg a HÖOK-ot.

A hallgatói vezetők 99%-a támogatta Gulyás Tibort, a jelenlegi elnök újraválasztását, ezzel bizalmat szavazva az elnöki pályázatban is részletezett feladatok – többek közt a további szervezeti reformok, érdekképviseleti munka az ösztöndíjak, kollégiumok és tanárképzés terén - befejezéséhez és folytatásához.

Gulyás Tibor elnöki beszédében elmondta: munkánk alapja a felkészült, szakmailag megalapozott, kutatásokkal is alátámasztott képviseleti munka. A HÖOK jelenlegi és újraválasztott elnöke a ciklus értékelésénél azt hangsúlyozta, mint eddig, a továbbiakban is meghatározó kell legyen a figyelem a felsőoktatás hozzáférhetőségének támogatására és a fiatalok élethelyzetének érdemi javítására.

A tisztújító közgyűlés a Szegedi Tudományegyetemen került megrendezésre, ahonnan a fiatal hallgatók elindították az 1956. október 23-ára kiteljesedő forradalmat, melyet az első demokratikus alapokon szerveződő hallgatói érdekképviselet, a Magyar Egyetemisták és Főiskolák Szövetsége testesített meg intézményes formában. A MEFESZ fogalmazta meg azon pontok alapját, amelyek később az ’56-os forradalom pontjaiként váltak ismertté. A 60 éves hallgatói mozgalomra a 20 éves HÖOK saját elődjeként tekint, eredményei előtt tiszteletét kifejezve a Közgyűlés egyhangúlag és vastaps mellett Kiss Tamást, a MEFESZ alapító-elnökét választotta meg tiszteletbeli elnökének.

A Közgyűlés további kiemelt eseménye volt, hogy a Kárpát-medencei felsőoktatási térség ügyét felkarolva, szavazati joggal bíró tiszteletbeli tagságot szavazott meg hat külhoni hallgatói szervezetnek. A határon túli magyar szervezetekkel a közös gondolkodás és munka nem előzmény nélküli, hiszen összesen 13 külhoni partnerszervezettel tart fenn élő kapcsolatot a HÖOK.

A Közgyűlés foglalkozott az orvosképzés fejlesztésével összefüggő kérdésekkel is, és üdvözölte a klinikai gyakorlati kapacitás növelésére, az egyetemi kórházak létrehozására irányuló kormányzati és jogalkotói törekvéseket.

Forrás: http://hook.hu/hirek/aktualitasok/12-aktualitasok/115/a-teljes-hallgatoi-erdekkepviselet-felsorakozott-regi-uj-elnoke-mogott

Módosítás dátuma: 2016. október 19. szerda, 20:34  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés