FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szegeden fiatalokkal konzultál Mihalovics Péter miniszteri biztos

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

mobilitas_it (07)„Csak a fiatalokkal együttműködve lehet olyan országot építeni, amely valódi jövőképet nyújt számukra, ezért az ifjúság ügyét ezentúl stratégiai területként kell kezelni” – vallja Mihalovics Péter miniszteri biztos, aki párbeszédre hívta az érintett korcsoportot képviselő szervezeteket és civileket. Csütörtökön délelőtt a megyeházán ismertette velük az Új Nemzedék Jövőjéért programot, és mint portálunknak elmondta, számít a résztvevők építő jellegű javaslataira, ötleteire.

 

„A célunk, hogy az év második felére a kormány asztalára rakjunk egy olyan ifjúságpolitikai stratégiát, ami tervezhetővé teszi a források elosztását, illetve az ifjúsági háttérintézmények racionalizálását vagy újraszervezését” – ismertette a meghirdetett párbeszéd szegedi állomásán Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos a célkitűzéseket. Három lépcsőben képzelték el ezt a folyamatot, először egy vitairatot mutattak be két hete a fővárosban, amit most országjárásra visznek. „Konzultálunk a szakma képviselőivel, a fiatalokkal, referensekkel, civil szervezeti vezetőkkel, és az ő építő javaslataikat is beépítjük a végleges stratégiába” – hangsúlyozta a miniszteri biztos.
Hozzátette: az Új Nemzedék Jövőjéért program a kormány célkitűzéseit alapul véve új irányt kíván adni az ifjúságpolitikának, illetve az is fontos elem, hogy magukat az érintetteket is bevonják az előkészítő munkába.
A program tíz kiemelt témakört határozott meg egy előzetes felmérés eredményeit alapul véve. Mihalkovics keretrendszerként kezeli az ifjúságpolitikát, hiszen például kapcsolódik hozzá az egészségügy vagy akár a foglalkoztatáspolitika is. „Ahogy az alkotmány is kerettörvény, amit az idei évben a különböző sarkalatos törvényekkel fognak feltölteni tartalommal, ilyen értelemben kell az ifjúságpolitikának is keretnek lennie” – fogalmazott a miniszteri biztos.

Mivel a programok megvalósításához anyagi fedezet is szükséges, a hamarosan meghirdetendő pályázati lehetőségeket is ismertette a rendezvényen Majzik Balázs, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkárság Ifjúságügyi Főosztályának osztályvezetője. Ezt követően a jelen lévő, illetve a rendezvényt internetes telefonkapcsolaton keresztül követő szervezetek képviselői is kérdéseket tehettek fel, véleményezhették a vitairatot.

A vitairat teljes terjedelmében elérhető ITT.

Fotó: Illés Tibor
Módosítás dátuma: 2011. július 01. péntek, 10:46  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A KIM gyermekbarát törvénycsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek

Gyermekbarát törvénycsomagot nyújtott be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden az Országgyűlésnek - jelentette be a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján, a gyermekbántalmazás elleni világnapon.

Balatoni Monika elmondta, míg a 2012 májusában benyújtott első törvénycsomag garanciális szabályokat tartalmazott a kiskorúak érdekeinek érvényesítésére, addig a mostani javaslat sokkal szigorúbb szabályokat tartalmaz a gyermekek védelmére.

Bővebben...