FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Társadalmi vita az ifjúságpolitikai stratégiáról mr1.hu

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Mit várnak, és mire számíthatnak a fiatalok? A két szempont összehangolásáról szól az egy hónapja tartó társadalmi vita.

 

A kormány májusban készítette el javaslatát, mely szándéka szerint az ifjúságpolitika fő irányait jelöli majd. Az Új Nemzedék Jövőjéért című, 110 oldalas dokumentum tíz fejezetből áll, melyben szerepel Budapest, vidék, a nők helyzete, a kultúra, a tehetséggondozás, a karriertervezés, a sport, a szórakozás, a családalapítás és az állampolgári aktivitás. A fejezetekben helyet kapott a téma tudományos háttere, ismert fiatal szakértők és érintettek hozzászólása, valamint néhány fiatal véleménye is.

Az Ütközőben Náray Balázs Mihalovics Péter miniszteri biztossal, Pallós Veronikával, az Ozorai Fiatalok Szervezete Egyesületének alelnökével és Czippán Katalinnal, a Jövő Nemzedék Országgyűlési Biztosa Hivatalának munkatársával beszélgetett a programról.

Mihalovics Péter elmondta, az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztosként feladata, hogy az év második felére olyan konkrét kormányzati ifjúságpolitikai stratégiát készítsen el, amely tervezhetővé teszi a jövő évben az ifjúsági háttérintézmények átszervezését, az ifjúságra fordítható források elosztását.

Pallós Veronika fontosnak tartja a pályaorientációs tanácsadást, mert tapasztalata szerint a fiatalok bizonytalanok, és nincsenek tisztában a környezetükben lévő munkalehetőségekkel.

Czippán Katalin a nők munkavállalásával kapcsolatban kiemelte, a gyes utáni visszailleszkedés komoly problémát jelent a kisgyermekes anyáknak, többek között a rugalmas munkaidő kialakításával lehetne segíteni a helyzetükön.

Hallgassa meg a műsort!

mr1.hu

Módosítás dátuma: 2011. július 12. kedd, 11:03  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Borboly: a képzett munkaerő elvándorlásának megállítása a Keleti Partnerség egyik fő célkitűzése

A kelet-európai országokban a legnagyobb probléma az úgynevezett agyelszívás, hogy a jól képzett fiatal munkaerő elvándorol és külföldön vállal munkát a magasabb bérezések reményében. Ezt a folyamatot kell mérsékelni, és ennek érdekében fellépni Európa és az egyes országos szintjén is, intézményes keretek között. Ez kell legyen a Keleti Partnerség egy fő célkitűzése, hiszen erről már döntöttek a Régiók Bizottságában is - javasolta Borboly Csaba június 7-én Brüsszelben, ahol Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Bizottságának (RB) tagja a Keleti Partnerség találkozóján szólalt fel.

Bővebben...