FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Balaton parton a közszolgálatról – Regeneráció Tábor Siófokon

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 


Hatvan fiatal pillanthatott be a kormányzás "kulisszái mögé” a hétvégén Siófokon megrendezett ReGeneráció Táborban. Az eddig példa nélküli kezdeményezés a tavaly őszi nagy sikerű ReGeneráció Karrier Expo és a tavaszi KIM Nyílt Nap folytatásaként ezúttal személyesebb keretek között teremtett alkalmat az érdeklődőknek, hogy megismerkedjenek a közszolgálati pálya szépségeivel és az abban rejlő lehetőségekkel.
A háromnapos rendezvényt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes nyitotta meg péntek délután. Köszöntőjében egyebek között elmondta, hogy a közszolgálat nem egy zárt világ, hanem lehet izgalmas és karrier szempontjából motiváló is. A kötetlen beszélgetést követően a táborozók rögtön a mélyvízben találták magukat: csapatban kellett kormányzati stratégiát alkotniuk olyan célkitűzésekre, mint az idegennyelv-oktatás népszerűsítése, a károsanyag-kibocsátás csökkentése vagy a magyar termékek belföldi és külföldi promóciója. A tervezéstől a megvalósításon át a projekt kommunikációjáig minden részlet kidolgozásra került. A késő estig tartó ötletelés eredményét másnap prezentálták a táborozók. Természetesen az előadások végéről a kemény ál-újságírói kérdések sem maradhattak el.

A szombati nap szemináriumai szintén arról tettek tanúbizonyságot: a kormánytisztviselők élete nem feltétlenül szürke és unalmas. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár például az államtitkárság mindennapi munkáján túl mesélt a KIM háttérintézményeiben, a Balassi Intézetben, a Hungarofestben vagy az újonnan megnyitott Design Terminálban folyó munkáról, de szóba került az országmárka és a kormányszóvivőség is. Rétvári Bence parlamenti államtitkár és Mihalovics Péter miniszteri biztos az ifjúságpolitika helyzetéről és az Új Nemzedék Program részleteiről beszélgetett a táborozókkal, míg Bakos Piroska, elnökségi szóvivő, Latorcai Csaba, a KIM és Ódor Bálint, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára az elnökségi félév és az Önkéntesség Éve tapasztalatairól számoltak be. Ódor Bálint kiemelte, az EU elnökség legnagyobb eredménye az, ha végre „komolyan vesznek minket” és létrejön egy magyar érdekérvényesítés, míg Latorcai Csaba arra biztatta a jelenlévőket, hogy próbálják ki az önkéntes tevékenységeket, hiszen azokkal nemcsak mások javát, de személyes fejlődésüket is szolgálják.

A szakmai programokon túl a táborozók egy izgalmas borkóstoló keretében megismerhették az Elnökség és a Liszt év hivatalos borait, emellett személyes beszélgetésekre, ismerkedésre is jutott idő. Az így kialakult kis „ReGenerációs” közösség pedig a jövőben tovább bővülhet, hiszen a ReGeneráció folytatódik!

(Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, kormany.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés