FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

X. Fidelitas Tisztújító Kongresszus, Debrecen - az MTI beszámolója

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Véget ért a Fidelitas eddigi egyik legszínvonalasabb rendezvénye, a X. Tisztújító Kongresszus Debrecenben, melyen a küldöttek ismét Ágh Pétert választották meg a szervezet elnökévé. A résztvevőket Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetben köszöntötte, a kongresszuson felszólalt Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere, Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, a Fidelitas korábbi elnöke, Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója, Nyitrai Zsolt államtitkár, Cser-Palkovics András és Schmidt Csaba polgármesterek, Mihalovics Péter miniszteri biztos valamint Dömötör Csaba YEPP elnök is. Az MTI híreiből készült összefoglalót ajánljuk figyelmetekbe.

 

 

A küldöttek 90 százalék fölötti szavazataránnyal újabb két évre a Fidelitas elnökévé választották Ágh Pétert. A Fidelitast 2009 óta vezető politikus a küldöttek által leadott 336 érvényes szavazatból 303-at megszerezve folytathatja munkáját az Fidesz ifjúsági társszervezetének élén.

Ágh Péter a 2013-ig tartó elnöki ciklusban két feladatot tart kiemeltnek: az ifjúság érdekeinek megjelenését a kormányzati munkában és a szervezetépítés folytatását a Fidelitasban. Megjegyezte, hogy 2001 óta először tartja úgy kongresszusát a Fidelitas, hogy a vezető kormánypárt ifjúsági szervezete. Az ellenzéki volt az eddigi leghosszabb létük, s ezen időszak alatt váltak az ország legnagyobb ifjúsági szervezetévé - tette hozzá. Elmondta. hogy a Fidelitasnak 148 önkormányzati képviselője, számos polgármestere, 2 európai parlamenti képviselője, s közel két tucat országgyűlési képviselője van.
Ágh Péter, a Fidelitas elnöke

A Fidelitas 10. kongresszusa Orbán Viktor videoüzenetével kezdődött a debreceni Kölcsey Központban. Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, így a kormány számít a munkájukra - üzente a kormányfő.


Orbán Viktor miniszterelnök üzenete a Fidelitas küldötteinek

"Térdig állunk a munkában mert az országot ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére jelentősen át kell szerveznünk" - szólt a tisztújító kongresszus több száz fős hallgatóságához a miniszterelnök. "Térdig állunk a munkában mert az országot ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére jelentősen át kell szerveznünk" - szólt a tisztújító kongresszus több száz fős hallgatóságához a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a kormány mindig számíthatott a fiatalokra és a Fidelitasra és azt kérte, ezentúl is segítsék a munkájukat. Ágh Péter elnöktől azt kérte: "legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és bocsásd azt a kormány rendelkezésére."
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke köszöntőjében kifejtette: ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni. politikus fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas jelen legyen a politikai döntések meghozatalánál, mert mint mondta, a ma meghozott döntések hosszú távon őket érintik. A rövid távú tennivalók között kiemelte: a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat, amire szerinte jó esélye lesz. A következő kampányban fontos szerepe lesz az internetnek, s az internetes kampányban óriási szükség van a Fidelitasra - tette hozzá.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője arról beszélt, hogy a Fidelitas fennállása óta a legnagyobb sikereit érte el a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokon, így ma a legfontosabb, fiatalokat érintő kérdések nem születhetnek meg a szervezet nélkül. A Fidelitas korábbi elnöke azonban a küldöttek figyelmét felhívta arra, hogy a kormányzati és önkormányzati munkájuk mellett a Fidelitas építésére is fordítsanak kellő időt és energiát, mert erős háttérszervezet nélkül nem lehetnek sikeresek 2014-ben.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, a Fidelitas korábbi elnöke

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója szerint a Fidelitas kitartásának köszönhetően ma már a szervezetnek "nincs versenytársa a pályán", az IDF, az Új Generáció és a Fiatal Baloldal is eltűnt. A politikus kitért az MSZP politikájára is, mondván, az a lengyel szocialisták útjára lépett. "Hazudtak, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy neoliberális gazdaságpolitikát, és megbuktak" - mondta. Van azonban egy lépés, amit még nem követtek el: a három részre szakadás - tette hozzá, megjegyezve, hogy "ez van még hátra a magyar baloldal számára."

Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója

Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár, a Fidelitas korábbi alelnöke kijelentette: a Fidelitasnak szókimondónak, vagánynak, trendinek, és - a szó jó értelmében véve - szabadelvűnek kell lennie, elsősorban a fiatalságnak, lazaságnak kell dominálnia.


Cser-Palkovics András, volt Fidelitas alelnök, Székesfehérvár polgármestere köszöntőjében kiemelte: a Fidelitashoz tartozás a barátságról, a jó közösségről és az egységről szól. Fontosnak nevezte, hogy a fiatalok ott legyenek a kormányzásban és képviseljék az ifjúság érdekeit.

Egy asztalnál a Fidelitas egykori és mai vezetői

Mihalovics Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztosa a Fidelitas-kongresszuson bejelentette: az év második felére elkészül és a kormány elé kerül az Új nemzedék jövője program. Az ennek alapját képező, korábban nyilvánosságra hozott vitairat kapcsán megjegyezte: példa nélküli az elmúlt 20 évet tekintve, de talán Európában is, hogy a fiatalok maguk mondhatják meg mit látnak korosztályuk legfőbb problémáinak, s mit javasolnak azok megoldására. Mindehhez erő, kitartás és büszkeség kell, amit a Fidelitastól merítenek - tette hozzá.

Dömötör Csaba, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezete, az YEPP legutóbbi berlini kongresszusán megválasztott elnöke a korábbinál erősebb nemzetközi szervezetet ígért, amely minden, az ifjúságot érintő kérdésben hallatni fogja a hangját. Példaként a fiatalok munkavállalását, a nemzetközi csereprogramok támogatását, a belorusz ellenzéki fiatalok megsegítésére tervezett kampányukat és a környezetvédelmi szerepvállalásukat említette.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, korábbi Fidelitas alelnök szerint a Fidelitas az ország legsikeresebb és tízezres létszámával legnagyobb ifjúsági szervezete. Fontosnak nevezte, hogy továbbra is kellő határozottsággal képviseljék a fiatalok érdekeit, nem úgy, mint az MSZP, amely szerinte az elmúlt 20 évben ezt soha nem tette meg, mindig a nyugdíjasokat helyezte előtérbe, s mára odajutott, hogy alig van 40 év alatti szavazója.

A küldöttek megválasztották az ifjúsági szervezet alelnökeit is. Új alelnökké választották Balogh Gergelyt (Fejér), Domonyi Zoltánt (Bács-Kiskun), Karácsony Ádámot (Pest), Király Erzsébetet (Budapest), Komár Gergőt (Somogy), Magera Tibort (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Oroján Sándort (Heves), Rónaszéki Nórát (Békés), Várfi Andrást (Békés) és Vincze Ágnest (Budapest), a korábbi alelnökök közül Böröcz László (Budapest), Kérdő Zsuzsa (Hajdú-Bihar), Mihalovics Péter (Veszprém), Vizin Tamás (Bács-Kiskun), Vörös Ádám (Jász-Nagykun-Szolnok) és Zsiga Marcell (Borsod-Abaúj-Zemplén) maradt posztján.

Jól tematizálta a Fidelitas a hétvége híreit, ajánljuk figyelmedbe a hírkereső által összegyűjtött híreket.

Forrás: MTI - Fidelitas
Fotók: MTI és facebook

fidelitas.hu
Módosítás dátuma: 2011. július 22. péntek, 21:13  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Mihalovics Péter: Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza

Az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Mihalovics Péter szerint Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza.

A miniszteri biztos a programot bemutató országos körút kaposvári állomásán tartott szerdai sajtótájékoztatón példaként a Kaposvári Fiatalok a Városért Egyesület tevékenységét, a fiatalok fogyasztóvédelmi tájékoztatását, ezzel tudatos vásárlóvá való nevelését, valamint a diákpolgármester-választást hozta fel, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az Új Nemzedék Jövőért Program "egyik fellegvára lesz Kaposvár, és egyik legnagyobb haszonélvezői lehetnek a kaposvári és somogyi fiatalok".

Bővebben...