FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Societas szerint a kormány ifjúságpolitikája a feudalizmust idézi

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom gratulál az idén a felsőoktatásba felvett diákoknak, és kitartást kíván azoknak, akik most nem jártak sikerrel. Bízunk benne, hogy jövőre sikerülni fog nekik, egyúttal aggódunk értük és szolidaritást vállalunk velük. Félő, hogy jövőre már nem lesz hova jelentkezniük, ha Hoffmann Rózsa és a Fidesz-kormány felsőoktatást tudatosan romboló és leépítő, kártékony tevékenysége folytatódik.


Idén már háromezerrel csökkent az államilag támogatott helyek száma, a kiszivárgott Fidesz-tervek szerint pedig ezt a számot tovább növelnék. A tettekből és tervekből egyértelműen látszik, hogy Orbán Viktor és dilettáns szakpolitikusai szisztematikusan, kitartóan dolgoznak a magyar fiatalok elbutításán. Elveszik az esélyt a szegény tanulni vágyóktól, a felsőoktatásban való részvétel lassan csak a gazdagok kiváltsága lesz. "A felsőoktatás a tehetséges és szorgalmas embereknek, nem a középszernek való." - mondta hatalmi arroganciájától elragadtatva Hoffmann Rózsa.

Miközben a Fidesz kiszorítja a szegényeket az oktatásból, fokozatosan tereli a fiatalokat az ínségmunka felé, cselédsorba. Ma egy vidéki fiatal, aki 16 évesen már nem is lesz tanköteles, a munkanélküliség minden eddigit meghaladó mértéke miatt nem tehet mást, mint hogy a kizsákmányoló tehetősek rabszolgája lesz. A sorkatonasággal és a cselédséggel szemben nosztalgiát érző kormányzat vissza kívánja vezetni az országot a feudalizmusba, ahol nincsenek vélemények, nincs képzett alsó-középosztály, csak az arisztokrácia és annak elnyomott kiszolgálói.

Mi, baloldali fiatalok ezt elfogadhatatlannak tartjuk, és minden eszközzel támogatjuk a kormány ifjúságpolitikájával szemben indított kezdeményezéseket.

Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom

 

Módosítás dátuma: 2011. július 23. szombat, 09:55  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ötpárti ifjúsági agrárkerekasztal egyeztetés indult

A Fidelitas kezdeményezésre a parlamenti pártok ifjúsági társszervezeteinek szakmapolitikai delegáltjainak részvételével ifjúsági agrárkerekasztal megbeszélésre került sor 2012. november 6-án, Budapesten. A kerekasztal célja, hogy a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés területén felmerülő aktuális kérdésekről az új nemzedék képviselői rendszeres szakpolitikai diskurzust tudjanak folytatni.

Bővebben...