FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Nagy sikerrel zárult a Fidelitas adománygyűjtő akciója

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Véget ért a Csillagszóró 2011 nevű országos jótékonysági akció, mely keretében gyermekvédelmi és szociális intézmények számára rendezett gyűjtést a Fidelitas. Ágh Péter, Vincze Ágnes és Rónaszéki Nóra sajtótájékoztatón számolt be az ifjúsági szervezet történetének legnagyobb jótékonysági akciójáról.

Ágh Péter emlékeztetett, egy hónappal ezelőtt hirdette meg a Fidelitas a Csillagszóró 2011 nevű jótékonysági akcióját, mely az ifjúsági szervezet 15 éves történetének legnagyobb ilyen kezdeményezése volt. Az ország minden egyes megyéjében különböző gyermekvédelmi és szociális intézmények számára gyűjtöttek a Fidelitas helyi csoportjai.
 
Az akció indulása után a szervezet honlapján lehetett figyelemmel kísérni, hogy melyik megyei, helyi csoport hol és kinek gyűjti a tárgyi és pénzbeli adományokat. A Fidelitas országos elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy eredetileg megyénként egy intézménynek szerettek volna gyűjteni, de a lista folyamatosan bővült.
 
 
Több millió forint értékű adomány gyűlt össze a Fidelitas lelkes tagságának köszönhetően – hangsúlyozta a képviselő. Ágh Péter beszámolt arról is, hogy az adományok átadása a múlt héten elkezdődött, és eltart karácsonyig.
 
Vincze Ágnes szerint az elmúlt egy hónapban páratlan összefogásnak lehettünk szemtanúi. A Fidelitas országos alelnöke beszámol arról, hogy a kedden Budapesten a Kőbányai Komplex Általános Iskola és Óvoda számára átadták az összegyűjtött adományokat. A fogyatékos és mozgásában korlátozott gyermekekkel foglalkozó intézmény 100 ezer forintot kapott, melyet remélhetőleg egy buszos kirándulásra fordítanak, és ezen kívül számos készségfejlesztő játékot és csokoládét is kaptak a Fidelitas jóvoltából.
 
 
 
Rónaszéki Nóra emlékeztetett: január elsején lép hatályba az új alaptörvény, mely nem volt elérhető Braille-írásban. A Fidelitas ezért úgy döntött, hogy két vakok fiatalokkal foglalkozó intézmény számára kinyomtatják az alkotmányt Braille-írásban – fűzte hozzá. A Fidelitas országos alelnöke elmondta, kedden át is adták az új alaptörvényt a Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolájának és a Vakok Batthyány László Gyermekotthonának. A Fidelitas fontos feladata az állampolgári nevelés - jegyezte meg Rónaszéki Nóra.
 
Forrás: fidesz.hu

fidelitas.hu

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés