FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár lett Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos utódja

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Balog Zoltánt az LMP-s Szabó Tímea és Szél Bernadett kérdezte arról, hogy lesz-e utódja Bernáth Ildikónak, és ha igen, ki. Az LMP már júliusban is faggatta a tárcavezetőt az utódlásról, jelezve, hogy a korábbi miniszter, Réthelyi Miklós májusi távozásával megszűnt az általa – 2010 augusztusában – kinevezett fogyatékosságügyi miniszteri biztos, Bernáth Ildikó mandátuma is.

A parlamenti honlapon szerdán közzétett válaszában az emberierőforrás-miniszter felidézte, hogy a Magyar Közlöny keddi számában megjelent a területért felelős helyettes államtitkár, Fülöp Attila kinevezése, és ő lett Bernáth Ildikó utódja.

Hozzátette, “a kormány megalakulása óta figyel a nehéz helyzetben élő emberekre, családokra. Helyzetük jobbítása érdekében már eddig is több lépést tettünk, s teszünk a jövőben is”.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának módosított szervezeti és működési szabályzata szerint a család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár irányítja egyebek mellett a fogyatékosságügyi és az esélyegyenlőségi főosztály vezetőjének tevékenységét.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A KIM gyermekbarát törvénycsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek

Gyermekbarát törvénycsomagot nyújtott be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden az Országgyűlésnek - jelentette be a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján, a gyermekbántalmazás elleni világnapon.

Balatoni Monika elmondta, míg a 2012 májusában benyújtott első törvénycsomag garanciális szabályokat tartalmazott a kiskorúak érdekeinek érvényesítésére, addig a mostani javaslat sokkal szigorúbb szabályokat tartalmaz a gyermekek védelmére.

Bővebben...