FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Négyezer rászoruló diák kaphatott nyelvkönyvet

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Nyelvvel-Lélekkel országos nyelvkönyvgyűjtő akció keretében összesen több mint négyezer hátrányos helyzetű diáknak sikerült segíteni - írja a Napi Gazdaság.

A gyűjtést a Magyar Vöröskereszt és a Lector fordítóiroda közösen szervezte, összesen 6878 darab könyvet sikerült összeszedniük az adományozóknak köszönhetően. Az eddig példátlan kezdeményezésre 31 jelentkezés érkezett az ország minden pontjáról, ez mintegy 9 ezer diákot érint.
Az első könyvcsomagot ünnepélyes keretek közt adták át. Kardos István a rendezvényen elmondta, hogy a Magyar Vöröskereszt igyekszik mindig a leginkább rászorulókat támogatni. Hozzátette, különösen fontos, hogy a Nyelvvel-Lélekkel akció megkönnyíti a hátrányos helyzetű gyerekek nyelvtanulását.
A kezdeményezés sikerességét az összegyűlt könyvek száma bizonyítja, a szervezők biztosak benne, hogy egyetlen jelentkező sem marad adomány nélkül.
Nagy Zoltán, a Lector fordítóiroda igazgatója közölte, bíztak abban, hogy sokakat megmozgat majd az akció, de a végeredmény felülmúlta a várakozásaikat.
(Forrás: Napi Gazdaság)
(www.edupress.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Strukturált párbeszéd az Európai Unióban

Mi is az a strukturált párbeszéd?

A strukturált párbeszéd egy konzultációs eszköz a fiatalok és az uniós döntéshozók között az ifjúságpolitika területén. Ezt az eszközt 2009-ben hozták létre annak érdekében, hogy a fiatal generáció, vagyis a 15-30 év közöttiek kinyilváníthassák a véleményüket az őket érintő kérdésekben és, hogy a válaszaik el is juthassanak az uniós döntéshozókhoz. A strukturált párbeszéd egy lehetőség, hogy a fiatalok és a döntéshozók megvitathassák az aktuális nemzeti és európai szintű ifjúságpolitikai kérdéseket, azonban egyben egy eszköz is arra, hogy az ifjúságpolitika megfeleljen az Európai Unió tagállamaiban élő fiatalok igényeinek és elvárásainak. Hangsúlyos még, hogy minél több fiatalhoz eljussanak az aktuális témák és kérdések és így az uniós döntéshozók minél több fiatal véleményét megismerhessék.
Az Európai Unió Tanácsa által elfogadott, 2010-2018 közötti uniós ifjúságpolitikáról szóló állásfoglalás szerint a strukturált párbeszéd egy olyan eszköz, amely biztosítja, hogy a fiatalok véleményét figyelembe vegyék az EU ifjúsággal kapcsolatos szakpolitikáinak meghatározása során.

Bővebben...