FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Egy csapatban a családokért

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
noe-160615

A családszervezetek szoros együttműködését, egymás erősítését szorgalmazza konkrét projektek, programok mentén a 260 tagegyesületet és hetvenezer tagot számláló Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által június 15-én megrendezett konferencia.

Az “Egy csapatban a családokért” mottó fémjelzi a NOE négy családügyi munkacsoportja és a tizennégy családszervezet részvételével létrejött találkozót, melyet köszöntött Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár asszony.

A NOE a 2016. június 15-i találkozóra első körben tizennégy hazai civil családszervezetet invitált a Petőfi Irodalmi Múzeumba. A találkozó szimbolizálja a NOE szellemiségét, azt az együttműködési szándékot, mellyel a családszervezetek felé fordul a családok érdekeinek szolgálata, hatékony képviselete érdekében. Az eseményt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár asszony köszöntötte.

“Sikeresebb a családokért vállalt szolgálat, ha együtt, egy csapatban teszünk a családokért” – hangsúlyozta Kardosné Gyurkó Katalin megnyitójában. A gyakorlati, operatív feladatok egyeztetésére, összehangolására, újabb együttműködési lehetőségek feltárására és egymás elképzeléseinek támogatására induló kezdeményezés gyorsan pozitív fogadtatásra talált a meghívott szervezetek között, hiszen szükségünk van egymás tapasztalataira, jó gyakorlatainak megismerésére és adott esetben emberi, szakmai erőforrásaira is.

Elnök asszony kiemelte, hogy a kézzelfogható együttműködés kereteinek megteremtésén és megvalósulásán túl ugyanennyire fontos, hogy ezeket a szervezeteket a család iránti elkötelezettség kapcsolja össze, így – a NOE hagyományaihoz hűen – ez esetben is egy pozitív célért fognak dolgozni. Az egyesület elnökének hosszú távú célja a családszervezetek találkozójával segíteni ezt a folyamatot.

A szakmai nap keretében bemutatkoztak a NOE új, illetve megújult munkacsoportjai: az Életvédelmi, az Ifjúsági, a Karitatív és a Nemzetközi Munkacsoport (az Idősügyi Munkacsoport ősszel kezdi meg munkáját). A szakterületek vezetőinek bemutatkozását követően az adott témakör speciális kihívásairól, az elkövetkező időszak megvalósítandó terveiről beszéltek. A konferencián megjelent családszervezetek mindegyike ismertette tevékenységi területét, működésének hangsúlyos elemeit, programjait.

A cselekvések összehangolásának lehetőségeit kutató, valamint a kölcsönösségre építő konferencia minden bizonnyal nem utolsó lesz a családszervezetek találkozóinak sorában.

A konferencián megjelent szervezetek: Nagycsaládosok Országos Egyesülete; Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet; Családháló; Családjainkért Alapítvány; Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány; Emberi Méltóság Központ; ERGO-Európai Regionális Szervezet; FICSAK; Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom; IMAMI; Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége; Népesedési Kerekasztal; Otthon Segítünk Alapítvány; Ringató; Szülők Háza Alapítvány.

Forrás: Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Módosítás dátuma: 2016. június 22. szerda, 19:30  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés