FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Több nagykanizsai munkahelyet is érint a megyei önkormányzat a gyermekvédelmi ellátás változtatását célzó javaslata. Kanizsán intézmény is megszűnik.

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Több nagykanizsai munkahelyet is érint a megyei önkormányzat a gyermekvédelmi ellátás változtatását célzó javaslata. Kanizsán intézmény is megszűnik.

A Zala Megyei Önkormányzat évek óta mintegy 500 fő gyermekvédelmi szakellátását biztosítja. Az otthont nyújtó ellátás nevelőszülőknél, gyermekotthonokban, lakásotthonokban, az utógondozói ellátás nevelőszülőknél és utógondozó lakásotthonokban történik. A gyermekek szakellátásba kerülését megelőző szakértői feladatok végzésére, a gyermekek elhelyezésének előkészítésére szakértői bizottságot, valamint szakszolgáltatást tart fenn.

A gyermekek közvetlen ellátását szolgáló színterek közül két lakásotthon megszüntetését javasolják a kihasználtság és a műszaki állapot figyelembe vételével. A szervezeti keretek változtatása, valamint a Zala Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat irodáinak áthelyezés is takarékosabb működést eredményez, olvasható az előterjesztésben.

A csütörtökön elfogadásra kerülő javaslat szerint a három tiszta profilú gyermekvédelmi intézmény kerül egyesítésre beolvadással.

A Zala Megyei Önkormányzat nagykanizsai Gyermekotthona és a Zala Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, mint költségvetési szervek beolvadnának a Zala Megyei Önkormányzat zalaegerszegi Gyermekotthonába július 1. napjával.

A három jelenleg önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv élén magasabb vezető áll, önálló gazdasági szervezettel működik. Az egyesítést követően a vezetői feladatokat egy magasabb vezető látja el, amelynek munkáját egy gazdasági szervezet segíti.

A Zala Megyei Önkormányzat Gyermekotthona működteti a Nagykanizsa, Herkules u. 110. alatti lakásotthont. A 12 férőhelyes lakásotthonban jelenleg 7 fő él, köztük 2 óvodás, 3 általános iskolás gyermek, valamint 2 középiskolás, egyikük 2011 júliusában nagykorú lesz. Egy gyermek beutalása és elhelyezése folyamatban van.

A lakásotthon működtetése átlagosan havonta mintegy 2,7 millió forintba kerül, további működését 2011. július 1-jétől a megyei közgyűlés elnöke nem javasolja.

A Zala Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Petőfi Sándor utca 5. alatt működő intézményt, mint önálló költségvetési szervet megszünteti, Böröcz Tünde Veronika igazgató magasabb vezetői megbízását 2011. június 30. napjával visszavonják. Megszűnik az Űrhajós utcai gyermekotthon önállósága is, és Bognár Veronika magasabb vezetői megbízását is visszavonják.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 01. hétfő, 22:40  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Összebeszélünk – I. Ifjúságügyi Kongresszus
Az Összebeszélünk – I. Ifjúságügyi Kongresszus a fiatalokkal foglalkozó diszciplínák és szakmák közötti diskurzus erősítését és az ifjúságügy integratív megközelítésének elősegítését kívánja szolgálni. Teret kíván adni az ifjúságügy: az ifjúságszociológia, pedagógia-kultúraközvetítés, ifjúsági szociális munka, ifjúságpolitika legújabb innovációinak bemutatására. Emellett hozzáférési lehetőséget kíván biztosítani a szakpolitikák célkitűzései, a tudományos nóvumok és a szakmai gyakorlat megismerésére, szembesítésére.
Bővebben...