FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Trükkös: így tehet feliratot az online nézett filmekre

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan láthatjuk el feliratokkal azokat a filmeket, amelyeket nem töltöttünk le a gépünkre, hanem online, streamelve nézünk.

A filmek feliratozása, akár a nyelvtudás hiánya, akár a nyelvgyakorlás az ok, lényeges lehet. A letöltött filmekkel nincs is gond, egyszerűen letöltjük melléjük a feliratot (ügyelve a megfelelő névre, illetve arra, hogy ugyanabban a mappában legyen, mint maga a film), az ügyesebb médialejátszó programok pedig, köztük a VLC, már kombinálják is a kettőt.

De mi a helyzet, ha online kívánunk filmet nézni, azaz úgy, hogy a filmet/sorozatrészt nem töltjük le a gépünkre? Nos, akkor is megoldható a feliratozás, egy ügyes kis program segítségével.

A mindössze 11 KB-os Greenfish Subtitle Player innen tölthető le. Akár egy pendrive-ra is menthetjük, így mindig nálunk lehet. A zip fájl kicsomagolása után már nincs is más dolgunk, hiszen ott az exe fájl, s ha indítani akarjuk a programot, csak erre kell kattintanunk. A „programablak” ezúttal egy átlátszó csík lesz, ezen jelenik majd meg a felirat.

Persze a feliratot előbb meg kell keresnünk a neten (a Google remek segítség ehhez), és le kell töltenünk. A következő lépésben a Greenfish bal alsó mappa ikonjára kattintva hívhatjuk be a programba a letöltött felirat fájlt (.srt). Ezután indíthatjuk is az online filmet, amelyre ráhelyezhetjük az átlátszó csíkot.  Egy pici ügyeskedésre azért szükség lesz, hogy „összelőjük” a filmet és a feliratot, de ehhez minden eszköz megvan az átlátszó csíkon.

A programocskának egyetlen negatívuma van, a magyar ékezetes karaktereket nem ismeri, ezek helyére speciális karaktereket tesz. Azonban ez – legalábbis tapasztalataink szerint – nem zavarja a szövegértést, ha pedig arra használjuk a Greenfisht, hogy nyelvgyakorlásként például angol beszéd alá tegyünk angol feliratot, akkor igazán jó megoldás.

Forrás: 

http://hvg.hu/Tudomany/20130110_Trukkos_igy_tehet_feliratot_az_online_nez#rss

Módosítás dátuma: 2013. január 16. szerda, 12:57  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Negyedszázad - Magyar Ifjúság 2012 kötetbemutató a Corvin téren

Az Ifjúságszakmai Társaság a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével mutatja be a rendszerváltás óta felvett ifjúságkutatási adatokat feldolgozó Negyedszázad – Magyar Ifjúság 2012 című kötetét. A kötet a fiatalok élethelyzetének illetve életmódjának időbeli változásait követi, az elmúlt 25 év tendenciáit és jellegzetességeit összegezve. A tanulmány a hazai nagymintás ifjúságkutatások eredményeit nemzetközi trendekbe ágyazva is értelmezi, ezzel támpontokat nyújtva a jövőre vonatkozó kutatásokhoz-fejlesztésekhez. 

Helyszín: Nemzeti Művelődési Intézet,  Budapest, I. ker. Corvin tér 8. 

Időpont: 2016. május 3. (kedd), 10:00 óra.

Bővebben...