FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Egy linkért 6 év börtön jár a spanyoloknál

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Spanyolországban hétfőn elfogadtak egy új kalózellenes törvényt, így mostantól akár 6 évre is börtönbe zárhatják a fájlcserélő portálok üzemeltetőit. A brutális büntetést azokra szabják ki, akik profitálnak a lopott tartalmak terjesztéséből.
Nem meglepő, hogy a jogvédők ilyen szigorú törvényt lobbiztak ki, egy jelentés szerint ugyanis a spanyolok a legnagyobb zenekalózok Európában: a lakosság 98,7 százaléka lopott zenét hallgat. A szabályozás kiterjed a p2p fájlcserélő oldalakra, keresőmotorokra és a linkmegosztó portálokra is.

Az új törvényt az Egyesült Államok nyomására szavazták meg, ami azért meglepő, mert az óceán túloldalán kevésbé szigorú a szabályozás. Spanyolországnak viszont nem volt sok választása, mert aki felkerül a szerzői jogot legkevésbé tisztelő országok listájára, annak Washington kereskedelmi szankciókat is a nyakába varr. Nagyon nem jött volna jól a gazdasági válságból éppen csak kilábaló országnak, ha pont az egyik legfontosabb kereskedelmi partnerével romlik meg a viszonya.

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 23. hétfő, 18:56  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

FELHÍVÁS a fiatalokkal folytatott strukturált párbeszéd Nemzeti Munkacsoportjába

 

 

A Strukturált Párbeszéd, a fiatalok és a döntéshozók között zajló európai szintű párbeszéd a lengyel- dán- ciprusi elnökségi trió munkája során folytatódik. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Ifjúságügyi Főosztályának felkérése alapján a Strukturált Párbeszéd hazai lebonyolításáért felelős Nemzeti Munkacsoport ennek kapcsán újjáalakul. A lengyel- dán- ciprusi elnökségi trió időszaka alatt öt civil delegált válhat a Nemzeti Munkacsoport tagjává az alábbi felhívás szerint.

 

Bővebben...