FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megszűnik a Microsoft Messenger

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A Microsoft több mint százmillió Messenger-felhasználónak küldött üzenetet, ebben arról értesíti őket, hogy a csetprogramot március 15-én megszüntetik. Ettől a naptól kezdve a felhasználók a Skype-ot használhatják majd.

Ez azt jelenti, hogy a Messengernek alig két hónapja van hátra, csak a kínai piacon marad meg. A Microsoft már korábban jelezte, hogy 2013 első negyedévében megszünteti a Messenger működését, de pontos dátumot mostanáig nem lehetett tudni. A Microsoft 2011 májusában vette meg a Skype-ot 8,5 milliárd dollárért.

Az átköltöztetés elvileg egyszerű lesz, a Skype felajánlja, hogy a felhasználók kapcsolják össze fiókjaikat. A Messenger felhasználóinak le kell tölteniük a Skype-ot és be kell jelentkezniük a Messengeres fiókjukkal. Ezek után már megtalálják valamennyi ismerősüket Skype-on is.

A Messenger megszűnésének bejelentése még novemberben kisebb sokkot okozott a felhasználók körében, nekik nagyjából fél évük volt arra, hogy hozzászokjanak a gondolathoz, esetleg elkezdjék használni a Skype-ot. A döntés a két csetalkalmazás között egyszerű volt, a Skype-ot 280 millióan használják, a felhasználók száma százmillióval nőtt azóta, hogy a Microsoft megvette. A felhasználók többsége mindkét szolgáltatást használja még.

Forás: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

http://index.hu/tech/2013/01/09/megszunik_a_microsoft_messenger/

Módosítás dátuma: 2013. január 09. szerda, 15:05  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúsági találkozó a Diákművelődési Házban Kolozsváron


Ifjúsági találkozóra kerül sor a Diákművelődési Házban az Integratio Alapítvány és partnerei szervezésében, az Erdélyi Ifjúsági Jelentés program keretein belül. Az Erdélyi Ifjúsági Jelentés célja az erdélyi ifjúsági szféra működésének feltárása és legfontosabb problémáinak és igényeinek bemutatása volt, három központi területre koncentrálva: támogatáspolitika, célcsoport-mobilizáció és önkéntesség. 
Bővebben...