FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Nem kell végigolvasnia: automatikus rövidítések a cikkekről

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Gyakran jönne jól, ha nem kellene végigolvasnunk egy-egy hosszabb cikket a neten, hanem valaki elmondaná, miről is szól az írás. Nos, létezik ilyen 'valaki'.
Bár a neten elsősorban rövidebb cikkek találhatók, időnként azért belebotlunk egy-egy hosszabb írásba is, amelyet gyakran nincs türelmünk végigolvasni, esetleg nincs is rá időnk.

Ilyenkor jöhet jól a TLDR (Too Long Didn?t Read) nevű Chrome-bővítmény https://chrome.google.com/webstore/detail/tldr/giepilabiomhlcmlefmbfkgeoccfhhhc?hl=en, illetve Firefox-kiegészítő https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tldr/?src=cb-dl-updated -- ezek ugyanis pár mondatban összefoglalják, miről is van szó a cikkben.
A letöltésük után egy tldr betűkből álló ikon költözik a felső eszközsorba. Ha ezután egy hosszabb cikk kerül elénk, egyszerűen kattintsunk erre az ikonra, és máris megkapjuk az írás pár mondatos összegzését. A bal oldali menüvel lehetőségünk van ennél hosszabb összegzéseket is kérni (három fokozatban), sőt akár az eredeti cikket is megjeleníthetjük.
Forrás: HVG

Módosítás dátuma: 2013. január 16. szerda, 10:53  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Új Nemzedék Jövőjéért Program: Mihalovics Péter Győrben

Elkészült az Új Nemzedék Jövőjéért Program vitaanyaga, melyet Mihalovics Péter miniszteri biztos mutat be az ország több településén, így Győrben is, melyre ezúton tisztelettel hívjuk meg.

A rendezvény időpontja: 2011. július 12. (kedd) 14. 00 óra

Helyszín: Győr – Győr Moson Sopron Megyei Önkormányzat Épülete - Díszterem (9021 Győr, Árpád út 32.)

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon lehet, legkésőbb 2011. július 11. (hétfő) 12. 00 óráig az ndriszi@mobilitas.hu e-mail címen vagy a 96/518-685-ös faxszámon!

Tisztelettel:FH-MOISZ Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

 

Bővebben...