FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Jön a torrentalapú Dropbox-alternatíva

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A torrentet kifejlesztő BitTorrent elindította Sync nevű, Dropboxhoz hasonló, fájlszinkronizáló alkalmazását. A Sync ingyenes, és titkosítottan másolja a fájlokat a bittorrent protokollon keresztül. A hasonló programokhoz képest itt nem kell fájlméret-korlátozástól tartanunk, mi választjuk meg, mit és mekkorát szeretnénk megosztani.

Dropbox, Google Drive, Microsoft Skydrive és a Mega is felhőben tárolja adatainkat, ezért meg kell bíznunk ezekben a szolgáltatókban, hiszen hozzáférhetnek személyes, titkos fájljainkhoz. Azoknak jelenthet a Sync alternatívát, akik nem szeretnék mások szerverein látni adataikat: a Sync csak beállított számítógépeink között működik, nincs közbeiktatva semmilyen szerver.
Mivel a protokollt alapvetően fájlcserére találták ki, nagyon gyorsan is működik. A fájlok átküldése titkosított, a különböző mappáinkat pedig szintén levédhetjük: generálnunk kell egy titkosító kulcsot, majd ezt valahogy eljuttatnunk a szinkronizálni kívánt géphez, és ott is beírni. Így kívülállók nem férhetnek hozzá fájljainkhoz.

A programot eddig csak néhány meghívott felhasználó tesztelhette, de már ők is több mint 200 terabájt adatot osztottak meg. Használni nagyon egyszerű, regisztrációra sincs szükség.

Forrás: http://index.hu/tech/2013/04/24/jon_a_torrentalapu_dropbox-alternativa/

Módosítás dátuma: 2013. április 25. csütörtök, 11:33  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés