FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Hírfolyam a Google-ről

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Így alakíthatja át Google keresőjét

Még a valóban nagy tudású Google-t is tuningolhatjuk egy érdekes bővítménnyel.

Azt szokták mondani, hogy amit a Google-lel nem találunk, az nincs is. Ez persze túlzás, mindenesetre az tény, hogy ügyesen választott keresőkifejezésekkel valóban rengeteg mindenre rábukkanhatunk a neten. Viszont még ezt a tudást is lehet tuningolni, pontosabban célzottabbá tudjuk tenni a keresést egy Chrome-bővítménnyel. A Search Switch innen tölthető le ( https://chrome.google.com/webstore/detail/search-switch/odoffcbofmhhhohnekpfmpgopgfhbflf ), és a Chrome újraindítása után egy kis jellel bővül a Google ablak, a keresőmező jobb oldalán. Ha erre kattintunk, egy legördülő menüből választhatjuk ki, milyen oldalon szeretnénk célzottan keresni. A lista bőséges, szerepel benne a Gmail, a Facebook, az Amazon, a Twitter, az eBay, azaz elég sok a nagy oldalak közül...
Forrás: HVG,

Google folyton fejleszt -- új közösségi funkciókat adott a Drive-hoz

A cégóriás hivatalosan is bejelentette, hogy Drive szolgáltatását új közösségi funkciókkal bővíti, amelyek a közös munkavégzést könnyítik. Az újdonságok közé tartozik a csoportos chat és az új profilképek is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha Drive-ban nyitunk meg egy fájlt, a profilképek is megjelennek, így nyomon követhetjük, ki használja az adott dokumentumot. Ez nagy előrelépés, ugyanis idáig csak a megtekintők neve volt látható.
A közösségi mivoltot igazolja az is, hogy ezentúl az egyes felhasználókat a Drive-ból is hozzáadhatjuk Google+ köreinkhez. Valamint h a profilkép felett tartjuk az egeret, sokkal több információt tudhatunk meg az illetőről. A chathez visszakanyarodva: az új chat gomb jobb oldalon fenn lesz látható. Minden -- az adott fájl terén -- érintettnek üzenhetünk ezzel a funkcióval.
Forrás: Prím, 2013.


Új csodafegyver? -- Google keresésből jósolják a részvényárakat

Bizonyos, a Google internetes keresőjében használt pénzügyi kifejezések, szavak alapján következtetni lehet arra, hogy a részvénypiacok milyen irányba mennek majd tovább -- írja a CNBC egy tanulmányra hivatkozva, mely közel 10 évre visszamenőleg vizsgálta meg a keresési szokásokat.
A kutatást brit és amerikai akadémikusok végezték, melynek megállapítása, hogy az emberek hajlamosak többször rákeresni az interneten az olyan szavakra, mint a részvények, portfólió és gazdaság, amikor a piacok állapota felől aggódnak -- közölte Tobias Preis, a Warwick Business School professzora.
A tanulmány szerint a fentebb említett kifejezésekre való keresések számának növekedését követően a részvénypiacok jellemzően lejtmenetbe kapcsoltak, ezzel szemben viszont amikor ezek a keresések csökkennek, gyakran emelkednek a részvényárfolyamok.
A Google szolgáltatása, hogy egy oldalon periódusra, országra, kulcsszavakra, iparágakra lebontva lehet vizsgálni a kereséseket illetve a növekvő kereséseket, valamint az USA-ban és az Egyesült Királyságban valós időben is nyomon követhetők a leginkább aktív keresések. Ezek szolgáltathatják az alap adatokat az elemzéshez.
Forrás: Portfolio,

Módosítás dátuma: 2013. május 02. csütörtök, 13:03  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés