FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Pluszegyezéssel megy a Google a lájkolás ellen

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 


A Google az Orkut félsikere, a Wave és a Buzz bukása után újabb kísérletet tesz a közösségi média meghódítására a Facebook mindenhol feltűnő Like gombjához hasonló +1 gombbal.
A +1 az online kommunikáció őskorából, az első fórumok és levelezőlisták idejéből származó szleng, azt jelenti, helyeseljük az előttünk szóló mondandóját, plusz egy embert fel lehet írni az egyetértők közé.
A Google +1 gombja a kereső oldalán a találati listák elemei mellett fog megjelenni, és akkor kell megnyomni, ha az adott linket hasznosnak találtuk. Hasonlóan tudjuk majd értékelni a keresések mellett megjelenő hirdetéseket is. A Google anonim adatbázist épít ezekből a véleményekből, és azt később felhasználja a keresőalgoritmusában (magyarán a sok plusz egyet kapott linkek feljebb kerülnek a találati listákban).
A pluszegyezés a facebookos lájkoláshoz hasonlóan közösségi dolog, vagyis az ismerőseink (ez a Google-nél a Gmail és Gtalk címlistáját jelentheti) látni fogják, mire nyomtunk +1-et, így az egyfajta ajánlásként is megjelenik az ismerőseink számára. Ebből adódik az is, hogy a +1 csak akkor működik, ha előtte bejelentkeztünk a Google-fiókunkba.
A +1 gomb lassan, fokozatosan fog megjelenni a Google-keresések mellett, de aki kíváncsi rá, már most csatlakozhat a bétateszthez.
Index

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A NIT Elnökségének közleménye

A Nemzeti Ifjúsági Tanács tisztújító Közgyűlésére 2016. december 17-én került sor, amelyen a tagszervezeti képviselők Kaszás Andrást - a Tudatos Ifjúságért Alapítvány elnökét - választották meg a NIT új elnökének. A Nemzeti Ifjúsági Tanács ezúton is köszöni Janzsó Ádám leköszönő elnöknek a szervezetért végzett 4 éves munkáját.

A tagszervezetek képviselői megválasztották a szervezet Elnökségének 2 alelnökét - Hegedüs Zoltánt, Papp Kristófot - és további 3 tagját - Kölkedi Krisztiánt, Nedeczky Lillát, és Papp Zoltánt. Egyúttal sor került a 3 fős Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztására is. A Közgyűlés ismételten bizalmat szavazott Kósa András Csaba és Nemes László FEB tagoknak, valamint megválasztotta Hegedűs Imrét. Az Elnökség tagjai 2 évig töltik be mandátumukat.

Bővebben...