FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Pluszegyezéssel megy a Google a lájkolás ellen

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 


A Google az Orkut félsikere, a Wave és a Buzz bukása után újabb kísérletet tesz a közösségi média meghódítására a Facebook mindenhol feltűnő Like gombjához hasonló +1 gombbal.
A +1 az online kommunikáció őskorából, az első fórumok és levelezőlisták idejéből származó szleng, azt jelenti, helyeseljük az előttünk szóló mondandóját, plusz egy embert fel lehet írni az egyetértők közé.
A Google +1 gombja a kereső oldalán a találati listák elemei mellett fog megjelenni, és akkor kell megnyomni, ha az adott linket hasznosnak találtuk. Hasonlóan tudjuk majd értékelni a keresések mellett megjelenő hirdetéseket is. A Google anonim adatbázist épít ezekből a véleményekből, és azt később felhasználja a keresőalgoritmusában (magyarán a sok plusz egyet kapott linkek feljebb kerülnek a találati listákban).
A pluszegyezés a facebookos lájkoláshoz hasonlóan közösségi dolog, vagyis az ismerőseink (ez a Google-nél a Gmail és Gtalk címlistáját jelentheti) látni fogják, mire nyomtunk +1-et, így az egyfajta ajánlásként is megjelenik az ismerőseink számára. Ebből adódik az is, hogy a +1 csak akkor működik, ha előtte bejelentkeztünk a Google-fiókunkba.
A +1 gomb lassan, fokozatosan fog megjelenni a Google-keresések mellett, de aki kíváncsi rá, már most csatlakozhat a bétateszthez.
Index

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Az IKSZ félévzáró politikai estje

A nyáresti időpont ellenére, közel ötven IKSZ-es gyűlt

Megnyitó beszédében Azbej Tristan, az IKSZ alelnöke számolt be a szervezet rohamos mennyiségi és minőségi bővüléséről, és rámutatott, hogy a csatlakozó fiatalok ösztönösen ráéreznek a kereszténydemokrata eszmeiségre.

A folytatásban Vida Zoltán, II. kerületi IKSZ elnök számolt be a Lengyel-Magyar Összetartozás programsorozatról. Megismerhettük a zarándoklatokat és országos rajzpályázatot is magába foglaló, nagysikerű program hátterében álló hatalmas szervezőmunkát, és szó esett az IKSZ-esek segítségnyújtásáról is.

Ezután Rétvári Bence államtitkár, az IKSZ volt elnöke baráti hangvételű előadásban beszélt a kormányzással kapcsolatos személyes élményeiről és meglátásairól, majd az elnökség részéről Stágel Bence, Törcsi Péter és Gaal Gergő mondott el vitaindító gondolatokat a fiatal kereszténydemokráciáról, a szervezeti működésünk aktivizálásáról, és helyünkről a jobboldali szövetségben.

A kialakult vita minden jelenlevőt megmozgatott és a program hivatalos lezárása után a késő esti órákba nyúlva folytatódott. Abban a legtöbb résztvevő egyetértett, hogy az IKSZ egyik küldetése, hogy integrálja a közéletbe beleszólni kívánó keresztény közösségeket, és egyben önmaga is integrálódjon az átfogó polgári és nemzeti szövetségi rendszerbe.

Utóbbit kompromisszumképesen, de a karakterünk megőrzése mellett kell tennünk, és az olyan értékek következetes képviselete mellett, mint a: családpártiság, a nemzeti összetartozás gondolata, az élet és a teremtett világ védelme. Nem szabad ugyanakkor elvesznünk a kereszténydemokrata eszmeiség fennkölt megfogalmazásában; a világnézetünknek továbbra is konkrét kezdeményezésekben, és általában az élet és a politika leggyakorlatiasabb dolgaiban kell megmutatkoznia.

Azbej Tristan
Észak-Magyarországi Régióért felelős alelnök