FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Facebook a válóperek 90 százalékában bizonyíték

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Egy jogászokat tömörítő amerikai szervezet februári felmérése szerint a válóperek ötödében merült fel a Facebook, mint bizonyítékok forrása. Floridai ügyvédek most azt állítják, ez a szám erősen alulbecsülte a jelenség valódi erejét, vannak direkt a közösségi oldalak használatára specializált válóperes ügyvédek, akiknél az ügyek kilencven százalékában felbukkan olyan fotó, videó vagy hozzászólás, ami a Facebookról származik, és bizonyítékként használható a per során.

Floridában az ügyvédek egyöntetűen állítják (a megkérdezettek 80 százaléka találkozott a trenddel), hogy egyre többször szerepelnek Facebookról származó képek és információk bizonyítékként válóperekben. Az emberi hülyeség határtalan, mondják az ügyvédek, akik szerint az aktív Facebook-felhasználók ellen gyerekjáték bizonyítékot gyűjteni a közösségi oldalon. Még ha törlik is a kompromittáló képeket, a Google cache megőrzi azokat.

Az sem segít, ha az ember nem tagja a Facebooknak, mert az ismerősi köréből biztosan sokan azok, és senki sem tudja befolyásolni, az ismerősei milyen képeket tesznek fel róla az oldalra, és képesek-e egyáltalán megtalálni az adatvédelmi beállítások menüpontot.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Kövér: ez a kormányzati ciklus az utolsó esélye az országnak
Kövér László szerint a jelenlegi kormányzati ciklus, vagyis a 2010 tavaszán elkezdődött négy év az egyetlen, az utolsó esélye Magyarországnak.A parlament és a Fidesz választmányi elnöke ezt a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági társszervezete országos választmányának tisztújító ülésén mondta szombaton Budapesten. Úgy fogalmazott: "a mi kudarcunk nem tud politikai ellenfeleink sikere lenni. A mi kudarcunk az egész nemzet kudarca is egyben", vagyis a felelősség óriási és egyetemleges.
Bővebben...