FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Sony leáll a MiniDisc Walkman gyártásával

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Alig több mint fél éve búcsúztattuk el a kazettás walkmant, a Sony ugyanis bejelentette, hogy három évtized után felhagy a gyártásával.

 

Ma újabb legendás zenegép vonul ki a piacról, a minidisces walkman. A Sony 19 éve, 1992-ben mutatta be a MiniDisc Walkmant, egészen a mai napig gyártották a lejátszót, a cég ma bejelentette, hogy felhagy a gyártásával. A MiniDiscnek soha nem sikerült olyan sikereket elérnie a piacon, mint a kazettás walkmannek vagy a cd-s discmannek, de nagyon népszerű volt Japánban. A cég úgy döntött, hogy szeptemberben szünteti meg a gyártást véglegesen. A lépés érhető, az emberek ma már egyre kevésbé használnak ilyen adathordozókat ahhoz, hogy hordozható lejátszójukon zenét hallgassanak. A Sony nem áll le a MiniDiscek gyártásával, így ha valakinek még van használható lejátszója, tud új adathordozót venni hozzá. Az még nem világos, meddig fogják gyártani a lemezeket. A cég még mindig gyártja a Discmaneket, a cd-s walkmeneket, mert az emberek még vásárolják. Ez ugyanis a leggyorsabb módja, hogy meghallgassák az éppen megvásárolt új cd-t.

 

 

Forrás: index.hu

30-Sony-MD

Módosítás dátuma: 2011. július 09. szombat, 10:15  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Offline programokkal is vár az ELTE online állásbörzéje

Az ELTE Karrierközpont november 3. és 5. között rendezi meg a 6. Virtuális Állásbörzét, amely ezúttal az online térből kilépve, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Múzeum körúti campusán offline programokkal is várja az érdeklődőket. Akik aktívan böngésznek vagy ellátogatnak a rendezvényre, nemcsak álmaik állását és számos tapasztalatot, de egy táblagépet is nyerhetnek.

Bővebben...