FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Könyvtár - Információ - Társadalom hírlevél által ajánlott honlpok

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Ingyen férhető hozzá ez első referált folyóirat archívuma -- The Royal Society

A Royal Society online elérhetővé teszi világhírű történelmi folyóirat-archívumát, mely egyebek mellett a legrégebbi referált tudományos folyóiratot is magába foglalja. A közel 60,000-es történelmi tudományos gyűjtemény teljes egészében online kereshető. A 70 évvel ezelőtti kiadásokat is tartalmazó anyag térítésmentesen férhető hozzá. (ref.: MG)
Forrás: The Royal Society, 2011.

Egy oldal a fenntartható fejlődésért

A fenntartható fejlődés gyakorlati oktatásához kíván segítséget nyújtani a középiskolásoknak és az őket tanító pedagógusoknak a most indult utajovobe.eu weboldal.
Az oldalt létrehozó Be Fair! Alapítvány szerint az elsődleges cél a weboldal elindításával a hiánypótlás, ugyanis a fenntartható fejlődés nem képezi szerves részét a középiskolai tananyagnak, miközben a környezeti nevelés hangsúlyos szerepet tölt be a Nemzeti Alaptantervben.
Forrás: mmonline,

Nemzetközi oknyomozó portál indult

Tesztverzióban elindult az ExaroNews [ http://www.exaronews.com/ ] nevű oknyomozó portál -- írja a Journalism. A portált üzemeltető, azonos nevű vállalat pár héten belül fizetőssé teszi majd a cikkeit, amelyekhez egy paywall-rendszeren keresztül lehet majd hozzáférni.
A szervereket már jó előre olyan országba telepítették, ahová nem érnek el a hatóságok kezei, a beküldött, vagy megszerzett dokumentumokkal pedig többnyire szabadúszó újságírók fognak majd foglalkozni. A portál szerint azoknak az újságíróknak, akik a mainstream médiában dolgoznak, sokszor nincsen idejük arra, hogy az állami szervektől adatokat követeljenek és azokat feldolgozzák.
A fizetős modellt kifejezetten az üzleti szférára és a városi közönségre szabták, a tartalmak fizetőssé tételét pedig azzal indokolják, hogy az oknyomozó újságírás, noha közérdek, mégis sokba kerül, és rá akarják szoktatni az olvasóikat arra, hogy a minőségi tartalmakért igenis fizetni kelljen.
Forrás: Kreatív Online

Hogyan és miért rövidítsünk linket? -- gyorstalpaló

Szabó G. Tibor 8 oldalas illusztrált anyagban mutatja be a témát.
Forrás: Szabó G. Tibor,

 

Newsflash

NIT elnökségi állásfoglalás a felsőoktatás terén kialakult helyzetről

Nemzeti Ifjúsági Tanács

SAJTÓKÖZLEMÉNY – NIT elnökségi állásfoglalás a felsőoktatás terén kialakult helyzetről

A Nemzeti Ifjúsági Tanács alapvető célja az ifjúsági korosztály és a döntéshozók közötti strukturált párbeszéd megteremtése, fenntartása. Feladatának tekinti az ifjúság, az ifjúsági és az ifjúsággal foglalkozó szervezetek közös gondolkodásának előremozdítását, érdekképviseletük ellátását hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Bővebben...