FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

tulsokcucc.hu

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Bemutatkozás

A tulsokcucc.hu oldalt működtető Humusz Szövetség immár 20 éve azért dolgozik, hogy olyan hulladékszegény, környezettudatos megoldásokat, életmódbeli mintákat mutasson, amelyek bárki számára vállalhatók, nem igényelnek őrült beruházást, csak a megfelelő gondolkodást: apró trükkökkel, mindennapi ötletekkel szolgálunk kicsiknek és nagyoknak, sok-sok segédanyaggal az oktatóknak, átfogó, reális javaslatokkal a döntéshozóknak. Legfőképpen pedig gyűjtjük és megosztjuk a jó gyakorlatokat a hulladékmegelőzésre, azaz a környezettudatos fogyasztásra és termelésre.

Szeretnénk megmutatni, hogy a „pénz nem minden” mondás nem csak egy üres frázis: van olyan létforma, ahol nem a pénz szerepel az első helyen, mégis elégedettek az alternatív utakat választók. Nem kevés figyelmet fordítunk arra, hogy az általunk javasolt megoldásokkal megpróbáljuk újraéleszteni a kis, helyi közösségeket, a tárgyak helyett ismét egymás felé fordítani az embereket, és közös élményeken keresztül helyreállítani a bizalmat. Mert hisszük, hogy együtt boldogabb, könnyebb és ésszerűbb.

Az adományozás a környezet- és társadalomtudatos életmód klasszikus eszköze. Ha felesleges tárgyainktól a fogyasztói társadalomban kézenfekvő "eldobó" gondolkodást követve szabadulunk meg, feleslegesen terheljük a hulladéklerakókat, miközben ugyanezeknek a tárgyaknak más még esetleg jó hasznát venné.  Ugyanakkor hazánkban még kevesen élnek az adományozás nyújtotta előnyökkel: a felajánlók nem vállalják a befogadói oldal felkutatásával járó többletfeladatot, a potenciális adományfogadók pedig nehezen tudják megfogalmazni pontos igényeiket.

A tulsokcucc.hu adatbázissal célunk, hogy mindkét oldal számára segítséget nyújtsunk: a felajánlóknak, hogy tárgyaikkal, eszközeikkel társadalmilag hasznos munkát végző szervezetek (civil szervezetek, oktatási- és szociális intézmények)  mindennapi működését segíthessék, az adományfogadóknak pedig, hogy kéréseiket, igényeiket minnél szélesebb közönség felé tolmácsolhassák.

Bízunk benne, hogy oldalunkkal elérjük a kitűzött célt, de ehhez a Te segítséged is kell: regisztrálj adomány felajánlóként, ismerőseid, barátaid körében terjeszd az oldal hírét, és hívd fel a közeli civil szervezetek figyelmét is a lehetőségre!

Hogyan működik?

 A Humusz Szövetség által üzemeltetett tulsokcucc.hu oldal célja a hazai adományozói kultúra fejlesztése, a társadalom számára hasznos feladatokat ellátó szervezetek (formális és informális civil szervezetek, oktatási és szociális intézmények) mindennapi működésének segítése tárgyi adományokkal, illetve a tárgyak újrahasználatának ösztönzése.

Az oldal segítségével adományt ajánlhatsz fel akár magánszemélyként is, de egy cég, egy önkormányzat, egy iskola vagy egy civil szervezet is lehet felajánló. Fontos azonban, hogy adományt csak segítő szervezetek kérhetnek az oldal segítségével.

Regisztrációkor kérjük, hogy add meg elérhetőségeidet / a szervezeted központi elérhetőségeit. Az email címed nem jelenik meg nyilvánosan az oldalon, de erre fogod kapni az értesítéseket és a rendszer ezt fogja e-mailben elküldeni a másik félnek, akinek az adomány kérését / felajánlását lefoglalod. Elsőkét erre az e-mail címre egy egyedi linket tartalmazó e-mailt kapsz, amire kattintva beállíthatod a felhasználói fiókodhoz tartozó jelszavadat. A későbbiekben felhasználóneved és jelszavad megadásával léphetsz be az oldalra.

Ezen felül minden adományfelajánlás és -kérés alkalmával külön-kölön adományűrlapot tölthetsz ki, ahol megadhatod, hogy az adott adománnyal kapcsolatban  honnan / hová történjen a szállítás.

Regisztrálást követően azonnal megkezdheted adomány-felajánlásaid feltöltését, adomány kéréseket azonban csak moderálást követően tudsz elhelyezni az oldalon.

Adományozóként két lehetőség nyílik számodra regisztrálást követően:

- először érdemes körbenézni az oldalon, hátha valamelyik szimpatikus fogadó szervezetnek épp a számodra feleslegessé vált holmira van szüksége - ekkor közvetlenül az adott kérésre kattintva teheted meg felajánlásodat, melyről mindkét fél automatikus e-mailes értesítést kap a kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségekkel. Ha az adomány sikeresen célba ért, a felajánlott eszköz űrlapján kattints a VISSZAIGAZOLÁS gombra - ekkor a felajánlás lekerül az oldalról, a rendszer pedig jelzi az üzemeltető Humusz Szövetség számára, hogy sikeres adományozás valósult meg.

- másik lehetőség, hogy az "Adomány felajánlás hozzáadása" gombra kattintva teszed közzé a számodra feleslegessé vált tárgyakat - a fogadó szervezetek ezek között a felajánlások között tudnak keresgélni, és ha épp az általad felajánlott eszközre van szükségük, "lefoglalhatják" azt. Erről is e-mailes értesítést fogsz kapni.

Felajánlásaidat bármikor módosthatod, vagy törölheted az adatbázisból.

Adományfogadóként szintén két opció közül választhatsz:

- első lehetőség, hogy a felajánlások között keresgélsz: ha rátalálsz arra, amire szükséged van, foglald le - erről mindkét fél automatikus e-mailes értesítést kap a kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségekkel.

- ha nem találod meg az adatbázisban azt, amire szükséged van, az "Adománykérés hozzáadása" gombra kattintva töltheted fel igényedet az oldalra -  az adományozók ezek között a kérések között keresgélhetnek, és ha rendelkeznek a számodra szükséges tárggyal, egy kattintással jelezhetik ezt számodra. Ekkor e-mailt küld neked a rendszer arról, hogy felajánlás érkezett hozzád.  Ha az adomány sikeresen eljutott a szervezetedhez, a kérés űrlapján kattints a VISSZAIGAZOLÁS gombra - ekkor a felajánlás lekerül az oldalról, a rendszer pedig jelzi az üzemeltető Humusz Szövetség számára, hogy sikeres adományozás valósult meg.

Kéréseidet bármikor módosthatod, vagy törölheted az adatbázisból.

Módosítás dátuma: 2014. november 26. szerda, 22:29  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Zöld oktatási innováció három felsőoktatási intézménytől

A Szent István Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem Budapesten, sajtórendezvényen mutatta be április 14-én azt a három intézmény összefogásával megvalósuló, mintegy 864,18 millió forintnyi európai uniós támogatású projektet, amely a fenntartható mezőgazdálkodáshoz (hulladékgazdálkodáshoz, szennyvízkezeléshez, megújuló energiaforrásokhoz) kötődő, gyakorlatorientált képzési rendszereket kínálna a felsőoktatásban tanulók számára.

Bővebben...