FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

TeSzedd a Kéken!

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Kedves Természetjáró Barátunk!

Az idei évben is megszervezi a MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG a TeSzedd a Kéken! elnevezésű szemétszedési akciót!

Mikor lehet tevékenyen részt venni az Országos Kékkör megtisztításában?


Az eseményre május 16-án kerül sor az Országos Kékkör vonalán. A program elsődleges célcsoportjai az ifjúsági szervezetek, tanintézmények és iskolák, erdészetek, valamint vállalatok, cégek, önkormányzatok, civil szervezetek, magánszemélyek és a gyermekes családok, akik szeretnék a környezetüket hosszú távon is szebbé, élhetőbbé tenni, illetve részt venni a TeSzedd a Kéken!környezetszépítő mozgalmunkban.

A rendezvény célja természeti értékeink közös védelme, a környezettudatosság növelése, a szemléletformálás, hogy minél több ember figyeljen oda környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen. Azt is szeretnénk, ha minél több ember kifejezésre juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra, valamint felhagyna a szemeteléssel.

Az Országos Kékkör (Országos Kéktúra + Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra + Alföldi Kéktúra) több mint 2500 km hosszú túraútvonalát szeretnénk megtisztítani a szeméttől, hogy minden túrázót tiszta környezet várjon.

A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 60 területi koordinátor vezeti az önkéntes résztvevők munkáját az Országos Kékkör 3 nagy szakaszán. A szemétgyűjtés az Országos Kékkör útvonalának 10 m-es sávjában történik. Tapasztalt természetjárók gondoskodnak a résztvevők biztonságáról.

Mit hozz magaddal a TeSzedd a Kéken! szemétszedésre?


Érdemes hozni olyan dolgokat, amelyekre napközben szükség lehet, így pl. enni- és innivalót, szúnyog- és kullancsriasztót, allergia elleni gyógyszert, illetve kézfertőtlenítőt a fertőzések elkerülése érdekében. Kényelmes, sportos, laza ruha a praktikus. Lényeg, hogy zárt és többrétegű legyen, hogy védje a bőrt a sérülésektől. (Biztonság kedvéért – ha eleredne az eső – esőkabát.)

A TeSzedd! szervezői a szemét elszállítását és ártalmatlanítását vállalják, valamint biztosítják a szemétszedéshez szükséges eszközöket (szemeteszsák, kötözőanyag, munkavédelmi kesztyű, maszk).

A TeSzedd a Kéken! Keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket (sittet), veszélyes hulladékot, gyógyszereket, akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, zöldhulladékot (pl. levágott faágat). Ezeket ott kell hagyni, viszont feltétlenül jelezni kell a helyi koordinátornak, túravezetőnek, aki rögzíti ezek pontos helyszínét a későbbiekben történő elszállítás végett. Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, illetve abban elszállítható.

Örömmel vesszük, ha csatlakozol kezdeményezésünkhöz. Szeretettel várunk!

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Projekttervezési tanfolyam ifjúságsegítőknek a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatásával
Ez a tanfolyam azon ifjúságügyben érdekelteknek (ifjúságsegítő, civil önkéntes, ifjúságkutató, ifjúsági szakértő) szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát, sőt a tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.
Bővebben...