FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Borgáta – Termálfürdő

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Sárvár közelében található a hatalmas, parkosított területen fekvő, négymedencés falusi termálfürdő, aminek területén kemping is működik.


Település és fürdő

Vas megye keleti, Kemenesaljának is nevezett részén, Sárvártól mindössze 15 kilométerre a 84-es út mentén található Borgáta. A 140 lakosú falu nevének eredete az avar és a gát szavak összeolvasásából származhat, legalábbis erre utal, hogy az 1300-as években még Oborgata néven emlegették. A magyarországi termálfürdők többségéhez hasonlóan Borgátán is szénhidrogén kutatások közben bukkantak a gyógyhatású vízbázisra. Az 1960-as évek első felében feltárt forrásra alapozva 1968-ban nyitották meg a falu fürdőjét. A borgátasi termálfürdő április elejétől október végéig tart nyitva.

Gyógyhatás

A borgátai termálvíz mozgásszervi megbetegedések és reumatikus panaszok enyhítésére alkalmas.

Szolgáltatások

Borgátán négy, különböző hőfokú vízzel feltöltött medence várja a fürdőzőket. Ezek között van gyermekmedence, a legnagyobb pedig úszásra is alkalmas. Az egyik termálmedencét részben lefedték, így esős időben is használható. A fürdőben gyógymasszőr dolgozik és egy szauna is működik. A létesítmény területén kemping, valamint apartmanházak is találhatók.

A Borgátai Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!

Elérhetőség

9554 Borgáta, Fürdő utca 1.

Telefon: +36-95-473-011

weboldal
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

NIT előkészítő "Hálózatépítő Napok" az Európai Ifjúsági Fórum szervezésében
Az alábbiakban az október 11-14. között megrendezésre kerülő Hálózatépítő Napokra (Networking Days) szóló felhívást olvashatjátok. Az eseményt az Európai Ifjúsági Fórum (European Youth Forum) támogatásával valósítjuk meg. A képzés nagy része angol nyelven folyik majd, így kérünk benneteket, hogy angolul folyékonyan beszélő képviselőt küldjetek. A jelentkezési határidő nagyon közel van, erre kérjük figyeljetek oda. Köszönjük!
Bővebben...