FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Eltűnt az MBT cipők forgalmazója - jobb lenne a hazai...

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Jogutód nélkül szűnt meg a méregdrága cipőt forgalmazó MBT Magyarország Kft. A fogyasztók nem tudnak kihez fordulni jótállási és szavatossági igényeikkel, pedig sok a panasz a különleges cipők miatt.


Az MBT cipők a gyártó szerint javítják a testtartást és fokozzák az izmok aktivitását, amúgy pedig leginkább görbe talpukról ismerhetőek fel. A gördülő cipők ráadásul nem is olcsók, a legtöbb modell ára 50 000 forint felett van.

A cipőket forgalmazó MBT Magyarország Kft. együttműködése állítólag megszűnt a svájci beszállító céggel, ezért felhagyott a cipők forgalmazásával – írta meg a hvg.hu. Az új importőr viszont elutasította a forgalmazó üzletek által továbbított szavatossági igényeket, arra hivatkozva, hogy a szavatosság felelőssége a korábbi kizárólagos forgalmazó kft.-t terheli.

A fogyasztóvédelmi hatósághoz sokan fordultak az utóbbi időben, hogy a gördülő cipőkkel kapcsolatos problémáikat nem tudják érvényesíteni. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tájékoztatása szerint: „jogutódlással történő megszűnés esetén a fogyasztó panaszának, illetve a szavatossági igényének érvényesítése céljából fordulhat a jogutódnak minősülő vállalkozáshoz”. Jogutód nélküli megszűnés esetén, sajnálatos módon a fogyasztónak nincs lehetősége panasztételi, valamint igényérvényesítési jogát gyakorolni. Azok a vásárlók, aki már az új importőr termékeiből vettek, természetesen élhetnek panasztételi jogukkal- közölte megkeresésünkre az NFH.

hirdetés

2011 első negyedévében kétszáznál is több panasz érkezett a lábbelikre. A vizsgálatot kérő ügyfelek valamennyien hat hónapon túl jelentették be hibás teljesítésre vonatkozó igényüket. Az NFH megközelítőleg százhúsz esetben adott ki szakvéleményt, amik alapján a különböző keménységű talpanyagok összeeresztésénél a poliuretán köztalp hajlamos berepedezni, morzsolódni, ez talpgyártási hibára utal. A szakvélemény ellenére, ha a termék a régi beszállítóé, akkor nem lehet panaszt tenni.

Kerestük telefonon az MBT Magyarország Kft.-t is, de nem értük el őket.

 

 

Index
2011. augusztus 5., péntek 16:59
|

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 06. szombat, 08:42  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Megnyitotta kapuit az Új Nemzedék Ház Budapesten

Új Nemzedék Ház elnevezéssel ifjúsági központot nyitott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szombaton Budapesten a nemzetközi ifjúsági világnap alkalmából. Navracsics Tibor, a tárca vezetője az átadáson arról beszélt, hogy az államreformhoz kötődően szeretnének egy intézményi kultúraváltást is megalapozni, a jövő Magyarországát kinyitni és barátságosabbá tenni.

Navracsics Tibor (fotó: Burger Zsolt)

Bővebben...