FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Bionika, a jövő iparága

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

"Katalizátorrá válni az innovatív vállalatok számára" - fogalmazta meg dr. Roska Tamás akadémikus a bionikai projekt célját, aminek megvalósítását és sikeressé tételét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara és a Semmelweis Egyetem tűzte ki maga elé. A Bionika - a jövő iparága Magyarországon sajtótájékoztatót március 18-án tartották a karon.

A bionika szó a biológiai és az elektronikai alapok összekapcsolódását fejezi ki, ez az a terület, ahol a molekuláris biológia és az idegtudomány az elméleti villamosságtannal, a kvantum-elektrodinamikával és a számítástechnika mérnöki alapjaival találkozik. Magyarországon a bionika oktatása már megindult, a szakmai utánpótlást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Semmelweis Egyetem indította el, 2013-ban pedig e két egyetem közös munkájának köszönhetően, kormányzati támogatással létrejött a Bionikai Innovációs Központ Non-profit Kft. (BIK).
A központ létrehozása indító motorja a projekt kibontakozásnak, aminek célja, hogy mintegy 5000 négyzetméteren felépüljön a kormány kormányhatározata alapján a Bionika Innovációs Központ, a Klinikák és a Pázmány Egyetem Innovációs Technológiai és Bionikai Kara tőszomszédságában.
Ezzel párhuzamosan pedig a központ szervezetének és tartalmi részének a kidolgozása is megindul. Cséfalvay Zoltán államtitkár elmondta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium ötmilliárd forinttal támogatja a kezdeményezést. „A 21. század a biológia százada” – fogalmazott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki beszédében kihangsúlyozta: az állam teljes mértékben elkötelezettje a programnak.
(Fotó: www.bionikapharm.com)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2014. március 18. kedd, 19:19  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés