FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Nem lesz több iskolai papírgyűjtés

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Az új hulladéktörvény alapján 2015-től az iskolákban és óvodákban nem lehet majd papírgyűjtő akciókat szervezni – írja a nol.hu.

A jogszabály szerint csak kereskedők, közvetítők és kezelők foglalkozhatnak a hulladék összegyűjtésével, kezelésével és kereskedelmével, amelybe az iskolákon kívül a vállalkozók és a civil szervezetek sem tartoznak bele.

A nol.hu által megkérdezett budapesti feldolgozó  szakértője szerint az iskolák a továbbiakban nem kérhetnek, illetve kaphatnak pénzt a hulladékgyűjtésért.

Egy hulladékpiaci szakember szerint a kormányzatnak az a baja az iskolai gyűjtéssel, hogy az iskolákból közvetlenül a feldolgozóknak értékesített papírmennyiség nem jelenik meg az állami ellenőrzés alá vont szelektív gyűjtési rendszerben. Az állam viszont minél magasabb begyűjtési arányt preferál, mivel ez uniós elvárás, aminek elmulasztása kötelezettségszegési-eljárással végződhet.

Az iskolák és óvodák így 2015. január 1-jétől csak a közszolgáltatónak adhatja át a papírhulladékot. A vidékfejlesztési tárca azt tanácsolja az iskoláknak, hogy inkább gyűjtsenek elemet, vagy rongyot, hiszen arra nem vonatkozik az új szabályozás.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Vegyél részt a strukturált párbeszéd második körében! Válaszolj az online kérdőívre!

Te melyik EU-val szomszédos ország (Magyarország több határa is EU-s külső határ) fiataljaival működnél/működtél együtt? Milyen tapasztalataid vannak? Szembesültél-e akadályokkal? Mondd el nekünk és vedd ki a részed a kérdést érintő javaslatok megfogalmazásában (vízum, pályázati lehetőségek stb.)!
Töltsd ki 2011. augusztus 1-ig az online kérdőívet, hogy a te véleményed is hangot kapjon a téged és a fiatalokat érintő döntésekben: http://ikkor.eu/?q=strukturalt-parbeszed-kerdoiv

Bővebben...