FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az SZTE a világ 19. legzöldebb egyeteme

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Változatlanul a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a legzöldebb magyar egyetem, miközben tovább javította pozícióját: 360 pályázó közül a 19. helyezést érte el a legújabb, 2014. évi világranglistán. Az európai zöld toplistán a 11. a Tisza-parti intézmény. Az Indonéziai Egyetem zöld egyetemeket rangsoroló, 2014. évre vonatkozó felmérését 2015. január 16-án hozta nyilvánosságra.

A Szegedi Tudományegyetem tovább javította kiváló helyezését: a 2014-es felmérést összesen 360 egyetem töltötte ki, amelyek közül a Szegedi Tudományegyetem a 19. helyen végzett. A Tisza-parti intézmény pozíciójának javulását mutatja, hogy a 2013-as felmérésben Európán belül a 13. helyen végzett.

A 2014-es felmérésben Európán belül a 11. helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem. A 360 pályázó közül összesen hat magyarországi felsőoktatási intézmény szolgáltatott magáról adatot: az SZTE mellett a Debreceni Egyetem (187. hely), illetve új belépőként a Szent István Egyetem (269. hely), az Óbudai Egyetem (324. hely), a Budapesti Corvinus Egyetem (325. hely) és az ELTE (347. hely) vett részt a felmérésben.
A ranglistán - amelyet a Nottinghami Egyetem vezet - az előző két évhez hasonlóan csak nyugat-európai, észak-amerikai intézmények és az osztrák Universitat fur Bodenkultur Wien található az SZTE előtt.

A kiváló zöld eredmény részben a Szegedi Tudományegyetemen megvalósuló, egyre szélesebb körű, megújuló energiaforrásokat előnyben részesítő környezettudatos beruházásoknak, részben az egyetemi környezeti terhelést csökkentő műszaki megoldásoknak, protokolloknak köszönhető.

(Forrás: www.u-szeged.hu)
(www.edupress.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúsági területen aktív képzők találkozója
A találkozó fő célja, hogy ifjúsági terület hazai és nemzetközi szinten aktív, képzőknek platformot teremtsen  közös szakmai tapasztalatcserére. A találkozó alkalmat nyújt a képzőknek arra, hogy szakmai identitásukat meghatározzák illetve, hogy hogy meghatározzák a lehetséges jövőbeli tevékenységeiket, működési formájukat. 
A Programiroda bemutatja az Erasmus+ Program ifjúság területre vonatkozó kiírásait illetve szeretné a hazai és nemzetközi képzési lehetőségeket megosztani, illetve a lehetséges igényeket felmérni. Jelentkezési határidő: 2014. május 5. éjfél
Bővebben...